Sparta i Slavia vyhrály 1:0

I po 25. kole fotbalové Gambrinus ligy je tabulka vyrovnaná, když pražská Sparta vede o skóre před Slávií. Oba hlavní adepti na titul vyhráli. Sparta vydřela výhru na Kladně 1:0 a slávisté, přestože opět nedali penaltu, vyhráli rovněž 1:0 doma nad Libercem.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

SK Kladno - Sparta Praha 0:1 (0:0)

Gambrinus liga

Obhájce titulu zvítězil nad Kladnem těsně 1:0. Sparťané získali tři důležité body, ale herně nijak nepřesvědčili. V porovnání s nadšeně bojujícím Kladnem byl jejich výkon profesorský. Letenské vysvobodil v 73. minutě střídající Kolář, který zblízka usměrnil do branky centr Matušoviče. Právě přihrávající fotbalista byl ještě v samotném závěru vyloučen.

Branka: 73. Kolář. Rozhodčí: Jílek - Ondo, Kubáň. ŽK: Kroupa - Došek. ČK: 90+3. Matušovič. Diváci: 4000 (vyprodáno)

Slavia Praha - Slovan Liberec 1:0 (0:0)

Hosté nepředvedli na Strahově skoro nic a Slavia zvítězila 1:0. Po jediné šanci Keriče v 10. minutě zavřeli sešívaní Liberec na jeho polovině hřiště, ale prosadili se až ve druhém poločase. Uzdravený Zdeněk Šenkeřík se trefil v 67. minutě po akci exlibereckého Blažka. Skóre mohl zvýšit po deseti minutách, ale nedal penaltu.

Branka: 67. Šenkeřík. Rozhodčí: Příhoda - Kordula, Večeřa. ŽK: Šenkeřík, Pudil - Kerič, Frejlach, Dočkal. Diváci: 5751

Viktoria Žižkov - FK Teplice 1:2 (1:0)

Hosté si z Prahy vezou důležité body v boji o třetí místo za výhru 2:1. Po prvním poločase by si přitom na Teplice vsadil málokdo. Domácí hráli s chutí, byli nebezpeční a díky Procházkově hlavičce vedli 1:0. Jenže Bestova minela těsně po změně stran umožnila Doležalovi laciné vyrovnání a Smejkalova střela ze 68. minuty rozhodla o teplickém vítězství.

Branky: 24. T. Procházka - 47. Doležal, 68. Smejkal. Rozhodčí: Královec - Zlámal, Pospíšil. ŽK: Labant, Šťastný - Klein, Lukáš, Vidlička. Diváci: 4125.

Dynamo České Budějovice - 1. FC Brno 0:2 (0:1)

Domácí nedokázali dát branku, hosté ano, proto se v Budějovicích zrodil výsledek 0:2. Ve 32. minutě odpískal hlavní rozhodčí ruku v pokutovém území. Penaltu s jistotou proměnil Pavlík. Osm minut před koncem druhý gól přidal Wagner. Domácí dohrávali bez vyloučeného Sládka.

Branky: 33. Pavlík z pen., 83. Wagner. Rozhodčí: Kovařík - Filípek, Novák. ŽK: Vozábal, Hílek, Svátek, Horejš - Dvorník, Střeštík, Pavlík, Siegl, Lejsal. ČK: 89. Svátek. Diváci: 3047.

FK Jablonec 97 - FC Tescoma Zlín 0:3 (0:1)

Hosté vezou ze severu Čech tři body za výhru 3:0. Sotva průměrný fotbal v první půli okořenila jediná akce. Ve 13. minutě přihrávku Žůrka poslal do jablonecké sítě Šmahaj. Po přestávce zkazil domácím radost po zmaření Strakovy šance Kořínek. Když pak jablonečtí vsadili v závěru vše na útok, zvýšil nejprve na 0:2 opět Šmahaj a účet zápasu uzavřel z penalty Vyskočil.

Branky: 13. a 87. Šmahaj, 88. Vyskočil z pen. Rozhodčí: Matějek - Lhoták, Mencl. ŽK: Homola, Haurdič - Kroča. Diváci: 2854.

Mladá Boleslav - Baník Ostrava 3:1 (2:1)

V hodně atraktivním duelu se z vítězství radovali domácí. Do vedení šli už v 8. minutě, kdy pokutový kop proměnil Rajnoch. Jenže penalta se pískala i na druhé straně a nemýlil se ani nejlepší střelec ligy Svěrkoš. Do poločasu ale vrátil Středočechům vedení Rolko a konečnou podobu výsledku dal v 57. minutě svým druhým gólem v utkání Rajnoch.

Branky: 9. z pen. a 57. Rajnoch, 42. Rolko - 32. Svěrkoš z pen. Rozhodčí: Adam - Filgas, Goňa. ŽK: Procházka, Sedláček - Vašek, Otepka, Magera, Bystroň. Diváci: 4025.

Pavel Tojšl Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme