Sparta je ve finále

Hokejisté pražské Sparty postoupili po vítězství nad Slavií 5:1 potřetí za sebou do finále play off České pojišťovny. A znovu se jim to povedlo po semifinálové sérii, kterou vyhráli 3:0.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

HC Sparta Praha

HC Sparta Praha | Foto: Jan Rosenauer

O osudu dnešního zápasu rozhodla kanonáda v první třetině, kdy Sparty svému sokovi nastřílela čtyři branky. Dvakrát se do slávistické sítě trefili Kratěna a Hlinka, ale nejšťastnějším střelcem byl určitě Jiří Zelenka, pro něhož se branka vstřelená v 18. minutě stala vstupenkou do Klubu hokejových střelců, když jako 45. hráč v historii našeho hokeje dosáhl hranice 250 gólů. Devětadvacetiletý Zelenka nastřílel v lize 239 gólů a jedenáct přidal v dresu národního týmu.

Sparta Praha - Slavia Praha 5:1 (4:0, 1:0, 0:1), branky a nahrávky: 5. J. Hlinka (Ptáček), 11. Kratěna (Broš, Hamr), 17. Kratěna (Hamr, Nedvěd), 18. Zelenka (Hamr, Hlinka), 22. Hlinka - 48. Antoš (Klobouček). Rozhodčí: Bolina, Rejthar - Guth, Rittich. Vyloučení: 6:7. Využití: 2:1. Diváci: 11.027. Konečný stav série: 3:0, postupuje Sparta.

Sparta: Bříza - Nedvěd, Šrek, Ptáček, Jiruš, Richter, Hamr, Jan Hanzlík - Kratěna, Broš, Chabada - Zelenka, J. Hlinka, Žemlička - Tomík, V. Novák, Bělohlav - Sivek, Kašpařík, Tomajko.

Slavia: Málek (17. Hronek) - Kadlec, Hejda, J. Novák, Klobouček, Snopek, Chatrnúch - Jaroš, Beránek, Antoš - Ujčík, Štraub, Sup - Matějovský, Steiner, M. Kopecký - Míka, Branda, Šaffer.

Jan Dvořák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme