Sparta má mistrovský titul na dosah

Fotbalisté Sparty zvítězili ve šlágru třiadvacátého kola v pražském derby nad Slavií 2:0 a před svým rivalem mají v tabulce už sedmibodový náskok. Letenští se tak přiblížili zisku mistrovského titulu, Slavii čeká s největší pravděpodobností pouze boj o druhé místo. O branky vítězů se podělili náhradník Marek Kincl a Tomáš Jun.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

AC Sparta Praha

AC Sparta Praha | Foto: Jan Rosenauer

Slávisté si během utkání vypracovali řadu šancí, ale střelci Adauto a hlavně Tomáš Došek v koncovce selhali. Několikrát se při slávistických akcích vyznamenal domácí brankář Jaromír Blažek. Naopak Sparta si za celý první poločas nevytvořila vážnější gólovou příležitost. Deset minut před koncem první půle přišla Slavia o Adauta, který patřil k nejnebezpečnějším hráčům červenobílých. Místo něj přišel na hřiště Radek Bejbl.

Také na začátku druhého poločasu byli aktivnější hosté, ale Vachouškova střela jen těsně minula pravou tyč. Po hodině hry začala mít více ze hry Sparta, na hřiště přišel útočník Marek Kincl. V 69. minutě využil Václavíkovy chyby a vstřelil padesátý gól v české lize. Slavia se snažila o vyrovnání a otevřela obranu. Šest minut před koncem toho využil Jun a rozhodl o výhře Sparty ve 257. derby.

Sparta Praha - Slavia Praha 2:0 (0:0)
Branky: 69. Kincl, 84. Jun

Rozhodčí: Michel - Šramka, Suchý (všichni SR)

ŽK: Poborský - Vachoušek

Diváci: 18 228

Sestavy:

Sparta: Blažek - Grygera, Homola, Petráš, Zbončák - Poborský, Zelenka (66. Kincl), Hübschman - Sionko (82. Flachbart), Michalík - Jun (90. Sivok)

Slavia: Václavík - L. Došek, Müller, Petrouš, Skácel (77. Kuka) - Piták, Dostálek, Gedeon, Vachoušek - T. Došek, Adauto (34. Bejbl, 61. Hrdlička)

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme