Sparta na trimuf ve Spengler Cupu nedosáhla

Hokejisté Sparty skončili na Spengler Cupu na druhém místě. Ve finále 78. ročníku turnaje prohráli ve švýcarském Davosu s domácím týmem 0:2. Střelci Pražanů nedokázali za celých šedesát minut ani jednou vyzrát na skvělého gólmana Jonase Hillera, který se stal nejlepším brankářem turnaje. Hokejisté Davosu triumfovali ve Spenglerově poháru už potřinácté a jsou v tomto ohledu rekordmany. Do All Star Spengler Cupu se ze sparťanů vešli obránce Karel Pilař a útočník Ondřej Kratěna.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Souboj M. Richtra s B. Winklerem

Souboj M. Richtra s B. Winklerem | Zdroj: ČTK

Hosté byli v úvodu aktivnější, jenomže nedokázali potrestat Ambühlovo vyloučení a naopak krátce po skončení početní výhody sami inkasovali. Posila z NHL Nash zpoza branky našel efektivní zadovkou Riesena a ten bez přípravy poslal kotouč za Pöpperleho záda. Sparta se tlačila do útoku, ale domácí umně zahušťovali střední pásmo a v brance potvrzoval svoje kvality Hiller. Zlikvidoval Wichserovu šanci a nepřišli si na něho Hlaváč ani Výborný s Kratěnou. Na druhé straně se blýskl Pöpperle, který zlikvidoval Müllerovo sólo.

Prostřední část hry odstartoval Davos přesilovkou, nicméně Nash a po něm St. Louis a Hagman nenašli na mladého sparťanského gólmana recept. Pražané dobře forčekovali, získávali spoustu puků, ale v koncovce se trápili. Markovi sjel při otočce kotouč z hole, jejich nejproduktivnější útočník a člen All star turnaje Kratěna mířil vedle a po Hlaváčově střele puk tancoval po brankové čáře.

Sparťanský nápor pokračoval i v závěrečném dějství. Další dobré příležitosti k vyrovnání ovšem Ton s Hlaváčem spálili, a pak se k hostům přiklonilo i štěstí a hlavní sudí McCreary. V 51. minutě Wichser odpálil puk až poté, co ten evidentně přešel brankovou čáru a hala vyprodaná bouřila na oslavu druhého úspěchu, Kanaďan gól po poradě s videorozhodčím neuznal. Drama za nejtěsnějšího vedení Davosu gradovalo a Sparta se vrhla do závěrečného náporu. Domácí gólman Hiller však dokazoval, že ocenění pro nejlepšího brankáře turnaje získal právem. Chytil Tonovu dělovku, Kašpařík následně minul branku a Netík se chytil za hlavu na znamení zmaru poté, co mu švýcarský brankář zlikvidoval stoprocentní možnost. V zoufalé snaze o vyrovnání odvolali sparťanští trenéři z branky Pöpperleho, ovšem výsledek se nedostavil. Hagman si najel před prázdnou branku a 35 sekund před koncem definitivně rozhodl.

Finále:

Davos - Sparta Praha 2:0 (1:0, 0:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 8. Riesen (Nash), 60. Hagman (Ambühl)
Rozhodčí: McCreary (Kan.) - Popovic, Küng (oba Švýc.). Vyloučení: 3:3. Bez využití
Diváci: 7580 (vyprodáno)

Konečné pořadí turnaje:

1. Davos
2. Sparta Praha
3. výběr Kanady
4. Metallurg Magnitogorsk
5. IFK Helsinky

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme