Sparta nečekaně snadno zdolala Panathinaikos

Fotbalisté Sparty porazili ve třetím předkole Ligy mistrů Panathinaikos Atény 3:1. Branky letenských dávali Holenda, Vacek a Kalouda, za Řeky skóroval Salpingidis. V odvetě 4. srpna v Aténách tak může Sparta i o gól prohrát.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sparta Praha - Panathinaikos Atény

Sparta Praha - Panathinaikos Atény | Zdroj: ČTK

Sparťané svému hostu dali lekci z produktivity - zatímco Řekové po většinu zápasu útočili, domácím stačily k brankám 3 nenápadné akce. Úvod zápasu byl z obou stran poznávací, ale zatímco většina náznaků červených byla zastavena faulem či offsidem, tak Panathinaikos mohl skórovat už po šesti minutách. Bomba Karagounise z hranice vápna ale mířila přesně na pravou ruku Blažka. Ale to bylo od zelených dresů nadlouho vše, domácí totiž perfektně využívali souhru Vacka, Žofčáka a Kušníra, která zařídila i vedení. V šestadvacáté minutě sklepl Žofčák Kušnírovi vhozený míč a následný centr pravého obránce poslal k tyči Holenda. Na prudkou hlavičku z penalty neměl gólman Galinovič šanci dosáhnout. Vzápětí mohli hosté vyrovnat. Nesmyslnou přihrávku Huška z poloviny hřiště brankáři Blažkovi zachytil Cissé, oběhl sparťanského gólmana, ale téměř jisté brance zabránil přesným skluzem Řepka.

Napínavá desetiminutovka pokračovala lehkým zraněním Holendy, který odkulhal ze hřiště a domácí hráli o deseti. Ale místo obrany předvedli obdobnou akci jako při brance první. Přetažený centr Wilfrieda vrátil hlavou na penaltu Zeman a nikým neobtěžovaný Vacek zacílil do odkryté brány. Jenže poté Sparta opět polevila, Salpingidis se prokličkoval až před Blažka. Toho sice stahovačkou také obešel, ale kvůli nedovolenému zákroku brankáře zapískal rozhodčí penaltu. Míč si postavil Cissé, ale Blažek správně odhadl směr a levou rukou míč na čáře zachytil. Sparta poté polevila v aktivitě a po zbytek zápasu se bránila. Jenže útok Panathinaikosu troskotal na výborném Řepkovi, který zničil všechny centry na Cissého. Házenkářský postupný útok zelených byl úspěšný až v 67. minutě, kdy se Salpingidis odpoutal od strážícího Pamiče a špičkou kopačky poslal míč odrazem od země přesně pod břevno.

Přestože se Sparta po celý druhý poločas bránila, zvládla ještě svoji pozici před odvetou vylepšit. Střídající Kalouda dvakrát na hranici vápna naznačil střelu, ale provedl ji až napotřetí. Rána se biliárově odrazila od levé tyče Galinoviče a ten ji opět lovil ze sítě. Proti jiným střelám na branku narozdíl od Blažka zasahovat nemusel. Podle pohárové matematiky stačí Spartě k postupu za týden v Aténách o gól prohrát, vstřelená branka by fotbalisty z Letné velmi přiblížila postupu.

Sparta Praha - Panathinaikos Atény 3:1 (2:0)
Branky: 26. Holenda, 31. Vacek, 86. Kalouda - 67. Salpingidis. Rozhodčí: Bebek - Petrovič, Grgec (všichni Chorv.). ŽK: Řepka, Blažek, Hubník, Kušnír - Sarriegi, Cissé. Diváci: 12.058.

Sestavy:
Sparta: Blažek - Kušnír, Hubník, Řepka, Pamič - Žofčák, Hušek, Vacek, Zeman (76. Kalouda) - Holenda (59. Prudnikov), Wilfried (90. Střeštík). Trenér: Chovanec.
Panathinaikos: Galinovič - Bjärsmyr, Vyntra, Kanté (69. Sarriegi), Spyropulos - Simao, Gilberto (83. Katsuranis) - Gabriel (59. Leto), Karagunis - Cissé, Salpingidis. Trenér: Ten Cate.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme