Sparta nenašla recept na londýnský Arsenal a prohrála 0:3

Fotbalisté Sparty Praha prohráli ve čtvrtém utkání v letošní Lize mistrů na trávníku Arsenalu 0:3. Hosté dlouho drželi naději na vyrovnání, ale dvě závěrečné trefy střídajícího Van Persiho je srazily do kolen.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sparta a Arsenal

Sparta a Arsenal | Foto: AFP

Sparťanský kouč Griga poslal na trávník bájného Highbury pouze jediného útočníka Matušoviče a svým svěřencům naordinoval přísné defenzivní úkoly. Ve 14. minutě uvolnil Reyes z pravé strany nádherně Bergkampa, který ale z pěti metrů nastřelil jen břevno. V 17. minutě se poprvé mohli předvést sparťané: Zelenka s Matušovičem získali míč nedaleko šestnáctky soupeře, jenže útočníkova přihrávka už spoluhráče před gólmanem Almuniou nenašla. Ve 23. ale přišla velká chvíle miláčka domácích fanoušků, útočníka Henryho. Až do té chvíle se jen tak líně pohyboval podle levé pomezní čáry, jenže najednou se objevil zničehonic dvacet metrů od Blažka a s lehkostí sobě vlastní poslal míč do sítě, potřetí ve druhém vzájemném souboji.

Úvod druhého poločasu byl znovu v režii Henryho, který se začal více nabízet svým spoluhráčům. Další slibnou šanci si vypracoval v 54. minutě při trestném kopu, který ale Blažek pravou rukou stačil srazit na roh. V 66. minutě ale musel Francouz předčasně z trávníku a střídání nenesl zrovna nadšeně. Jenže jeho náhradník van Persie hned ukázal, že ho dokáže zastoupit dokonale. S trestným kopem doprostřed branky měl v 70. minutě Blažek hned hodně práce. O tři minuty později bylo na straně českého brankáře štěstí, když se na něj při bleskovém brejku řítil Pires, ale svůj projektil vypustil vysoko nad.

Dvanáct minut před koncem měla Sparta blízko k vyrovnání. Po špatném výhozu Almunii se míč vrátil k Slepičkovi, jehož centr našel Petroušovu hlavu, ale obránce mířil těsně nad. Sparta otevřela více hru, snažila se vyrovnat, jenže ji definitivně srazil van Persie, který v rozmezí tří minut vstřelil dva góly a mohl přidat ještě další. Sparta sice měla za stavu 0:2 blízko k brance, ale Petráš nejprve nastřelil hlavou tyč a za minut nedokázal usměrnit centr z pravé strany a branku přestřelil. A sparťanská možnost postoupit do osmifinále zůstala jen v oblasti teorie.

Petr Bürger Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme