Sparta o Ligu mistrů s Arsenalem, Slavia může hrát s Ajaxem

Arsenal, Ajax a Austria - tyto soupeře přisoudil dnešní los trojici českých fotbalových týmů v evropských pohárech. Sparta se ve třetím předkole Ligy mistr utká s londýnským Arsenalem, první zápas sehraje český mistr 14. nebo 15. srpna doma, odvetu o dva týdny později. Slavia v případě postupu přes Žilinu nastoupí proti Ajaxu Amsterodam, nejprve na hřišti soupeře. Jablonec se o účast v prvním kole Poháru UEFA střetne s Austrií Vídeň, první zápas se hraje v Rakousku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Liga mistrů

Liga mistrů | Foto: UEFA

Prestižní souboj čeká hlavně záložníka Tomáše Rosického, bývalou oporu letenského klubu a současného kapitána reprezentace. Sparťané se shodli, že je dnešní los příliš nepotěšil. Arsenal sice považují za velmi atraktivního, ale také možná za nejtěžšího možného soupeře v osudí.

Slávisté také s napětím čekali, kterého soupeře jim los přidělí. Na Ajax ale zatím tolik nemyslí, teď se soustředí spíš na nedělní ligový start v Jablonci a hlavně středeční odvetu se Žilinou.

Los v Nyonu zajímal i české krajánky působící v zahraničních klubech. Jejich přímý souboj bude k vidění v duelu Spartaku Moskva, jehož barvy hájí Radoslav Kováč s Martinem Jiránkem, se Celtikem Glasgow, za který hraje Jiří Jarošík. Češi se proti sobě mohou postavit i v dalším zápase: Karel Piták, Patrik Ježek a Vratislav Lokvenc mají se Salcburkem výborně rozehranou partii s Ventspilsem, a pokud postoupí, střetnou se s Šachtarem Doněck, týmem obránce Tomáše Hübschmana. Ten je zase krůček od postupu přes Pjunik Jerevan. Pokud by maďarský Debrecín, kde působí kouč Miroslav Beránek a záložník Patrik Gedeon, smazal ztrátu a dokázal vyřadit švédský Elfsborg, utkal by se s Valencií. Nová posila Anderlechtu Brusel Jan Polák i brankář Daniel Zítka se zase mohou těšit na duely s Fenerbahce Istanbul. Když Libor Sionko s FC Kodaň zvládnou odvetu proti Beitaru Jeruzalém a neprohrají, vyzvou Benfiku Lisabon.

Soupeře pro Pohár UEFA zná i Jablonec. Severočeši v druhém předkole vyzvou Austrii Vídeň, vítěze Rakouského poháru, jehož barvy hájí i exjablonecký útočník David Lafata a někdejší reprezentant Štěpán Vachoušek. Jablonec se v Poháru UEFA objeví poprvé od sezony 1997/98. Pokud by Severočeši proti vítězi Rakouského poháru uspěli, dostali by se do hlavní fáze soutěže. Lafata a Vachoušek se ale v souboji s Jabloncem na hřišti s největší pravděpodobností neobjeví. Útočník Lafata, který do rakouské metropole zamířil v lednu právě z Jablonce, si na konci července natrhl zádový sval a až šest týdnů může být mimo hru. Druhý Čech v Austrii Vachoušek má zase dlouhodobé problémy s kolenem.

Los 3. předkola Ligy mistrů (první zápasy 14. nebo 15. srpna, odvety 28. nebo 29. srpna):

Ajax Amsterodam - Žilina/Slavia Praha
Sparta Praha - Arsenal
Hafnarfjördur (Isl.)/Borisov (Běl.) - Lubin (Pol.)/Steaua Bukurešť
Tampere (Fin.)/Levski Sofia - Astana (Kaz.)/Rosenborg Trondheim
Spartak Moskva - Celtic Glasgow
Brémy - Domžale (Slovin.)/Dinamo Záhřeb
Ventspils (Lot.)/Salcburk - Pjunik Jerevan/Šachtar Doněck
Valencie - Debrecín/Elfsborg (Švéd.)
Genk (Belg.)/FK Sarajevo - Dynamo Kyjev
Fenerbahce Istanbul - Anderlecht Brusel
Glasgow Rangers/Golubovci (Č. Hora) - Crvena Zvezda Bělehrad/Levadia Tallinn
Toulouse - Liverpool
Benfica Lisabon - FC Kodaň/Beitar Jeruzalém
Lazio Řím - Dinamo Bukurešť
FC Curych - Besiktas Istanbul/Šerif Tiraspol
FC Sevilla - AEK Atény

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme