Sparta otočila zápas

Hokejisté pražské Sparty porazili v úvodním střetnutí semifinálové série extraligy Českého Telecomu Vítkovice 3:2. O výhře Pražanů rozhodl necelé dvě minuty před koncem svým druhým Jaroslav Hlinka.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vítkovice nastoupily do utkání lépe. Důslednou defenzívou mařily kombinace Sparty a samy hrozily z rychlých protiútoků. První třetinu tak zcela zaslouženě vyhrály 1:0 díky trefě Martina Procházky. Vedení hostí ve 24. minutě ještě zvýraznil Roman Kaděra. Obhájce titulu se ale nesložil a ve druhé třetině srovnal nejen krok ale i skóre. K obratu zavelel ve 30. minutě Jaroslav Hlinka, na 2:2 srovnal o sedm minut později Roman Kaděra. Do závěrečné třetiny nastoupil do branky hostí Jiří Trvaj. Martin Prusek si již po první třetině stěžoval na nevolnost a poté, co ve druhé přestávce zvracel, odstoupil. Na defenzívě hostí se to ale ani v nejmenším neprojevilo a až do 59. minuty to vypadalo na prodloužení. Pak se ale domácí přeci jenom dokázali probít až před Trvaje a o definitivní obrat v zápase dokonal Jaroslav Hlinka.

Branky a nahrávky: 30. J. Hlinka (Žemlička, Nedvěd), 37. Kratěna (Vůjtek, Broš), 59. J. Hlinka (Žemlička) - 5. Martin Procházka (Moravec), 24. Kaděra (Selingr, Pospíšil). Rozhodčí: Šindler - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 3:7. Využití: 2:1. Diváci: 6595. Stav série: 1:0.

Sparta Praha: Bříza - Nedvěd, Kroupa, Ptáček, Šrek, Jiruš, Zábranský - Zelenka, J. Hlinka, Žemlička - Vůjtek, Kašpařík, Chabada - Kratěna, Broš, Sivek - V. Novák, Hrbek, Havelka.

Vítkovice: Prusek (41. Trvaj) - Jerofejev, Philipp, Vilášek (41. Seman), Galvas, Výtisk, Zátopek - I. Padělek, Moravec, Martin Procházka - Kaděra, Pospíšil, Selingr - M. Tomášek, Štraub, Pavelek - Sršeň. Od 42. navíc Ivan, Najdek, od 45. navíc Irgl.

Jan Dvořák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme