Sparta podruhé na jaře prohrála

Fotbalistům Sparty se v jarní části sezóny na hřištích soupeřů nedaří. V Ostravě prohráli s Baníkem 2:3 a připsali si druhou prohru ve třetím jarním utkání. Domácí sice od šesté minuty prohrávali, ale třemi brankami zápas otočili. V závěru se Spartě podařilo snížit na rozdíl jediného gólu, ale Michalíkovo vyloučení je připravilo o šanci na vyrovnání.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gambrinus liga

Gambrinus liga | Foto: Jan Rosenauer

Utkání šestého týmu s prvním se hrálo ve vynikající atmosféře. Vedení Baníku totiž snížilo cenu vstupenek na symbolických deset korun a přilákalo do ochozů stadiónu na Bazalech osmnáct tisíc diváků. Už v šesté minutě je ale zmrazil Lukáš Zelenka, který poslal Pražany do vedení. Po pravé straně unikl Poborský, jeho pas našel Zelenku a ten zblízka snadno otevřel skóre. O čtvrt hodiny později mohla Sparta své vedení zvýšit. Poborský byl sám před brankářem Laštůvkou, ale ostravského gólmana překonat nedokázal. Hosté neproměněné šance brzy litovali. Svěrkoš přepadl v pokutovém území přes nohu Hübschmana, rozhodčí Vidlák nařídil penaltu a sám faulovaný ji z přehledem proměnil. V závěru prvního poločasu mohla jít Ostrava do vedení, ale brankář Blažek výborně vyškrábl skvělou střelu Svěrkoše.

Ve druhém poločase byl Baník aktivnější, naopak Spartě se kombinace na těžkém terénu nedařila. V 58. minutě se domácí poprvé v zápase dostali do vedení. Výborný Svěrkoš přihrál Ličkovi, který vstřelil druhou branku Ostravy. Stejný hráč se prosadil o pár minut později a zajistil Baníku tři body. Sparta stačila v osmaosmdesáté minutě jen snížit zásluhou Sionka. V nastavených čtyřech minutách se hosté pokusili o vyrovnání. Jejich snahu ale zmrazil Michalík, který za postranní čárou strčil do podavače míčů a po zásluze dostal červenou kartu.

Baník Ostrava - Sparta Praha 3:2 (1:1)
Branky: 58. a 71. Lička, 23. Svěrkoš z pen. - 6. Zelenka, 88. Sionko. Rozhodčí: Vidlák - Gulajev, Talpa. ŽK: Čížek, Laštůvka, Žůrek - Zbončák, Michalík, Hübschmann. ČK: 90. Michalík (Sparta). Diváci: 17.263

Sestavy:

Ostrava: Laštůvka - Pospěch, Bolf, P. Besta, Drozd - Matušovič (88. Hoffmann), Lička, Bystroň, Čížek (85. A. Besta) - Lukeš, Svěrkoš (69. Žůrek)

Sparta: Blažek - Grygera, Homola, Hübschman, Petráš (67. Pospíšil) - Poborský, Pergl, Michalík, Zbončák - Jun (62. Kincl), Zelenka (79. Sionko)

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme