Sparta porazila Magnitogorsk po samostatných nájezdech

Hokejisté pražské Sparty vstoupili do Spengler Cupu vítězně. Ve švýcarském Davosu porazili ruský Magnitogorsk 6:5 po samostatných nájezdech. Rozhodující penaltu proměnil Jan Marek. Sparta měla přitom blízko v výhře už po šedesáti minutách, ruský celek vyrovnal 24 sekund před koncem. V dresu Pražanů se hattrickem blýskl útočník Ondřej Kratěna. Sparta se na 78. ročníku nejstaršího klubového turnaje v Evropě opět představí v úterý, kdy od 20:15 nastoupí proti IFK Helsinky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

HC Sparta Praha

HC Sparta Praha | Foto: Jan Rosenauer

V brance Sparty se objevil host z Lugana David Aebischer, za Magnitogorsk chytal oproti pondělnímu duelu proti Kanadě místo Nabokova Malkov. Trenéru Marku Sýkorovi chyběl kapitán Karpov, který si v úvodním duelu poranil kolenní vazy. Skóre utkání otevřel v 9. minutě v přesilové hře při vyloučení českého obránce Čecha sparťan Pilař. O tři minuty později přispěla další česká akvizice v dresu Metallurgu k vyrovnání: po asistenci Petra Sýkory skóroval Dobryškin. V 15. minutě otočil stav Těrtyšnyj, ale za 77 sekund znovu vyrovnal Marek. Na začátku druhé části měl střeleckou chuť Kratěna. Nejdříve po Řezníčkově přihrávce získal Spartě opět vedení. Za minutu a půl sice svou druhou brankou v utkání smazal náskok Pražanů Dobryškin, jenže v 26. minutě se podruhé zapsal mezi střelce i Kratěna. Ten hned po třinácti sekundách potrestal Sokolovovo vyloučení. Ve 42. minutě inkasoval po trefě Arekajeva počtvrté Aebischer a jednička slavného Colorada přenechala své místo v brance Pöpperlemu. Za dvě minuty dovršil hattrick Kratěna, ale Rusové ve finiši nakonec překonali i Pöpperleho. Po Razinově střele ještě zachránila nejlepšího brankáře statistik extraligy tyč, 24 sekund před koncem si už ale po Sýkorově akci vynutil prodloužení Gusmanov. V nastaveném čase gól nepadl a na nájezdy vyhrála Sparta 4:3, přičemž rozhodující gól vstřelil Marek. Ruský celek získal za porážku bod.

Sparta Praha - Metallurg Magnitogorsk 6:5 po sam. nájezdech (2:2, 2:1, 1:2 - 0:0), nájezdy 4:3

Branky a nahrávky: 9. Pilař (Kratěna), 16. Marek (Majeský), 23. Kratěna (Řezníček), 26. Kratěna (Pilař), 44. Kratěna (Hlaváč), rozhodující sam. nájezd Marek - 12. Dobryškin (P. Sýkora), 15. Těrtyšnyj (Makarov), 24. Dobryškin (Gončar, Kajgorodov), 42. Arekajev (Razin), 60. Gusmanov (P. Sýkora)

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme