Sparta porazila Slavii a upevnila si vedení

Fotbalisté pražské Sparty porazili Slavii Praha 2:0 a v čele tabulky Gambrinus ligy mají před zbylými zápasy 9. kola sedmibodový náskok. Slavia je sedmá a na vedoucí Spartu ztrácí už 11 bodů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

AC Sparta Praha

AC Sparta Praha | Foto: AC Sparta Praha

Obě trefy zařídil stoper letenských Jiří Homola a v obou případech to bylo po standardních situacích. Nejprve se po Pacandově rohu dostal odražený míč k Poborskému, který posunul na Juna, jehož centr zužitkoval Homola ve vedoucí gól. Situace se opakovala o čtyři minuty později, po rohu se z nepřehledné situace prosadil Homola podruhé. Snížit mohl v 76. minutě Karel Piták, penaltu, nařízenou za faul Homoly na Kuku, ale poslal nad branku.

Výsledek:

Sparta Praha - Slavia Praha 2:0 (0:0)

Branky: 63. a 67. Homola. Rozhodčí: Jára - Vodička, Chytil. ŽK: Čech - Bejbl. Diváci: 15.012.

Sestavy:

Sparta: Blažek - Petráš (79. Voříšek), Homola, Kováč, Čech - Poborský, Šimák (46. Zelenka), Sivok, Urbánek - Jun, Pacanda (66. Meduna). Trenér: Straka.

Slavia: Černý - Došek, Holeňák, Bejbl, Rychlík - Piták, Sedláček (73. Fořt), Latka, Zbončák - Adauto (46. Vlček), Kuka. Trenér: Csaplár.

Tomáš Fliegl Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme