Sparta porazila Slavii a vystřídala ji v čele ligy

Fotbalisté pražské Sparty se znovu usadili na prvním místě fotbalové Gambrinus ligy, odkud je vystrnadila porážka s Jabloncem v úvodním jarním kole. Dnes totiž sparťané v přímém souboji o vedení v lize porazili na svém stadionu dosavadního lídra Slavii 1:0. O jediný gól utkání 24. kola se postaral Pavel Horváth.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

AC Sparta Praha

AC Sparta Praha | Foto: Jan Rosenauer

Někdejší záložník Slavie, který ovšem fotbalově vyrostl ve Spartě, využil zmatků ve slávistické obraně a dorazil do sítě míč, který předtím dvakrát vyrazil brankář Slavie Michal Vorel po nebezpečných pokusech Horváthových spoluhráčů.

Vzhledem k tomu, že Liberec včera zvítězil v Kladně, je situace v čele tabulky nebývale vyrovnaná. Slavia a Liberec ztrácejí na vedoucí Spartu jediný bod, o další tři body zpět je Mladá Boleslav. Slavia po čtyřech vítězstvích v prvních čtyřech jarních zápasech získala v posledních třech utkáních jediný bod.

24. kolo fotbalové Gambrinus ligy

Sparta Praha - Slavia Praha 1:0 (0:0)

Branka: 62. Horváth. Rozhodčí: Franěk - Filípek, Kordula. ŽK: Řepka - Hrdlička. Diváci: 20.565.

Sparta: Blažek - Pospěch, Řepka, Kučera, Kadlec (54. Zabavník) - Kisel (87. Sylvestre), Horváth (74. Kolář), Hušek, Matušovič - Došek, Kulič. Trenér: Bílek.

Slavia: M. Vorel - Hubáček, Suchý, Aračič, Urbánek (72. Kalivoda) - Krajčík, Janda, Hrdlička, Švento - Vlček (65. Necid), Reiter (74. Gaúcho). Trenér: K. Jarolím.

Jan Kaliba Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme