Sparta Praha prohrála s řeckým Panathinaikosem Atény 1:2

Fotbalistům pražské Sparty se velmi vzdálila účast v hlavní fázi Ligy mistrů. Letenští doma v úvodním utkání třetího předkola podlehli Panathinaikosu Atény 1:2, takže v odvetě za dva týdny na řecké půdě potřebují k postupu vyhrát a vstřelit nejméně dvě branky. Rozhodující gól dnešního zápasu dal po hodině hry hostující Simao.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sparta Praha - Panathinaikos Atény

Sparta Praha - Panathinaikos Atény | Zdroj: ČTK

Souboj na Letné ovládla v úvodu podle očekávání nervozita, diváky zaujalo jen několik nepřesných výroků pomezních sudí. Větší snaha pozměnit výsledek byla ale přece jen na straně Sparty, která se s přibývajícími minutami stále více dostávala na dostřel brankáře Galinoviče.

Hosté přijeli s jasně defenzivními plány, před Kozáčika se téměř nedostávali. Ale pak přišla 24. minuta, Karagunis poslal do šestnáctky napohled nijak nebezpečný centr, jenže komunikace mezi Kozáčikem a Kučerou selhala a dezorientovaný stoper poslal míč do vlastní sítě.

Sparťané zvýšili svou aktivitu. Řepka s Bergrem se snažili své spoluhráče povzbudit a brzy bylo k radosti fanoušků vyrovnáno. Slepičkovi se podařilo v tvrdém souboji zbavit dvou stoperů, přihrávkou našel Kuliče a ten technickou střelou ke vzdálenější tyči dal Spartě znovu naději. O její navýšení se snažila ještě před přestávkou, ale obě mužstva se už spíše připravovala na druhý poločas.

Ten začali domácí sebevědomě a už záhy po obrátce se řítil Kulič po levé straně do další šance, ale jeho rána tentokrát branku minula. Dění na trávníku však jeho akce hodně pomohla: začal se hrát hodně otevřený fotbal, v němž vynikly ofenzivní přednosti hostů.

V 59. minutě sice ještě Kozáčik skvěle vyrazil Vyntrovu ránu, jenže následoval roh, po němž se dokázal Simao důrazně dostat k zakončení přes Řepku a jeho střela z voleje zapadla do branky. To byla pro sparťany tvrdá rána, ale svůj boj nevzdávali. Stále se hnali na zteč, ale jejich snahu zpomalovaly taktické prvky soupeře v podobě simulování, tvrdých zákroků a neustálých diskusí s ruskými rozhodčími.

Šancí proto na obou stranách výrazně ubylo a zbývající část bitvy se odehrála vesměs ve středu hřiště. Ke spokojenosti vítězů a ke zklamání českých diváků, kteří přesto Spartu po zápase odměnili potleskem.

Výsledek: Sparta Praha - Panathinaikos Atény 1:2 (1:1) Branky: 30. Kulič - 24. vlastní Kučera, 60. Simao. Rozhodčí: Baskakov - Kalugin, Averjanov (všichni Rus.). ŽK: Voříšek, Kladrubský, Zeman, Kučera - Gilberto, Sarriegi, Ninis. Diváci: 14.478.

Sestavy:

Sparta: Kozáčik - Voříšek, Řepka, Kučera, Kadlec - Kladrubský (84. Zeman), Hušek - Kušnír (67. Kolář), Berger, Kulič (72. Holenda) - Slepička. Trenér: Lavička.

Panathinaikos: Galinovič - Gabriel, Vyntra, Sarriegi, Spyropulos - Tziolis (57. Ninis), Gilberto, Simao - Salpigidis (69. Nilsson), Karagunis (90. Ivanschitz) - Souza. Trenér: Ten Cate.

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme