Sparta prohrála těsně na Fenerbahce, rozhodl van Hooijdonk

Fotbalisté pražské Sparty prohráli v úvodním vystoupení základní skupiny Ligy mistrů na půdě Fenerbahce Istanbul 0:1. V 16. minutě rozhodl o výhře tureckého mistra nizozemský útočník Pierre Van Hooijdonk, který se před týdnem dvěma góly podepsal pod porážku české reprezentace ve světové kvalifikaci v Amsterodamu. Sparťané hrají další zápas za dva týdny na domácí půdě proti Lyonu. Zajímavé momenty přinesla i ostatní středeční utkání. V Římě se střetnutí nedohrálo kvůli inzultaci sudího. Nedvěd a Baroš vstřelili po gólu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

AC Sparta Praha

AC Sparta Praha | Foto: AC Sparta Praha

Fotbalisté Leverkusenu znovu doma v zápase Ligy mistrů zazářili. Poté, co v předkole smetli ostravský Baník pěti brankami, se ve svém úvodním zápase nového ročníku podobně vypořádali se slavným Realem Madrid. Ten v Bay Areně dopadl jen o trochu lépe a prohrál 0:3. Manchester United byl v Lyonu v podobné situaci, v poločase prohrával 0:2, ale zásluhou Van Nistelrooije brzy vyrovnal. Dvěma týmům pomohly k výhře góly českých fotbalistů. Pavel Nedvěd, který odkulhal ze hřiště v 66. minutě, vystřelil tři body Juventusu, Milan Baroš zpečetil výhru Liverpoolu. Zápas v Římě se kvůli zranění rozhodčího Friska předmětem hozeným z hlediště nedohrál. Jeden z fanoušků jej trefil na začátku přestávky zapalovačem a roztrhl mu kůži na čele. Incident měl banální příčinu: Frisk nesprávně vyloučil domácího stopera Mexese.

Výsledky:

Skupina A: Deportivo La Coruňa - Olympiakos Pireus 0:0 Rozhodčí: De Bleeckere (Belg.). Diváci: 24.000.

FC Liverpool - AS Monako 2:0 (1:0) Branky: 22. Cissé, 84. Baroš. Rozhodčí: Hauge (Nor.). Diváci: 33.517.

Skupina B: Bayer Leverkusen - Real Madrid 3:0 (1:0) Branky: 39. Krzynówek, 50. Franca, 55. Berbatov. Rozhodčí: Poll (Angl.). Diváci: 22.500.

AS Řím - Dynamo Kyjev 0:1 - ukončeno po prvním poločase Branka: 29. Gavrančič. Rozhodčí: Frisk (Švéd.). ČK: 45. (+3) Mexes (Řím).

Skupina C: Ajax Amsterodam - Juventus Turín 0:1 (0:1) Branka: 42. Nedvěd. Rozhodčí: Meier (Švýc.). Diváci: 49.375.

Maccabi Tel Aviv - Bayern Mnichov 0:1 (0:0) Branka: 64. Makaay z pen. Rozhodčí: Bennett (Angl.). Diváci: 22.000.

Skupina D: Fenerbahce Istanbul - Sparta Praha 1:0 (1:0) Branka: 16. Van Hooijdonk. Rozhodčí: Cortéz Batista - Ribeiro, Cunha (všichni Port.). ŽK: Servet, Rüstü (oba Fenerbahce). ČK: 73. Servet. Diváci: 55.000. Sestavy: Fenerbahce: Rüstü - Deniz, Luciano, Servet, Ümit - Serhat (82. Marcio Ferreira), Marco Aurélio, Fabiano, Tuncay (78. Önder) - Alex (90. Serkan) - Van Hooijdonk. Trenér: Daum. Sparta: Blažek - Pergl, Homola, Kováč, Čech (75. Meduna) - Sivok, Voříšek - Baranek (59. Jun), Zelenka (46. Šimák), Urbánek - Pacanda. Trenér: Straka.

Olympique Lyon - Manchester United 2:2 (2:0) Branka: 35. Cris, 45. Frau - 55. a 61. Van Nistelrooij. Rozhodčí: Stark (Něm.). Diváci: 40.000.

Vlastimil Vlášek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme