Sparta s novým trenérem remizovala se Slavií

Derby pražských S zahájilo pořad 25. kola fotbalové Gambrinus ligy. "Železná" Sparta v něm remizovala s rivalem "věčnou" Slavií 1:1. Rozhodovaly konce poločasů. V závěru toho prvního se trefil - potřetí ve dvou posledních utkáních za Spartu - mladík Tomáš Jun. Na konci druhé půle rozhodl o remíze Richard Dostálek.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

AC Sparta Praha

AC Sparta Praha | Foto: Jan Rosenauer

Slavia přežila v první půli svoji smrt, když sparťané Sionko a Jun zahodili obrovské šance. Přesto ale vedla Sparta do poločasu 1:0. Jun se přece jenom před odchodem do šaten trefil. Ve 44. minutě zblízka prostřelil brankáře Černého.

Slávisté pak přidali v útoku, posílili ofenzívu a i oni se dostávali do šancí. Sparta hrozila z protiútoků a výsledkem byla daleko lepší podívaná než v úvodním dějství. Šťastněji z ní vyšli červenobílí, kteří jednu ze šancí proměnili. V samém závěru se v koncovce polepšil Dostálek a v 86. minutě srovnal na 1:1. O minutu později pak mohl ještě znovu strhnout body na sparťanskou stranu Sionko, ale ve vyložené pozici slávistickou branku přestřelil.

Výsledek:

Sparta Praha - Slavia Praha 1:1 (1:0),
branky: 44. Jun - 86. Dostálek.

Tomáš Kohout Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme