Sparta se přiblížila k extraligovému titulu

Hokejisté pražské Sparty ve třetím finálovém utkání extraligy rozstříleli doma Vítkovice 7:0, ujali se v sérii vedení 2:1 na zápasy a jsou krok od druhého mistrovského titulu během tří let. K tomu jí stačí vyhrát v pátek ve Vítkovicích, v případě úspěchu moravského týmu rozhodne až pátý zápas v neděli v Praze.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Extraliga

Extraliga | Foto: Jan Rosenauer

Brankář Petr Bříza udržel poprvé v letošním play off čisté konto. Stačilo mu k tomu jen patnáct úspěšných zákroků. Pět ze sedmi gólů zařídila první formace Ondřej Kratěna, Michal Broš a Martin Chabada.

Sparta začala náporem a už v 7. minutě se ujala vedení. Hlinka projel za brankou kolem Výtiska, Žemlička mu ještě odblokoval Moravce a centr druhé sparťanské formace se ocitl sám před vítkovickou brankou a nedal Trvajovi šanci. Ve 13. minutě se podeváté v letošním play-off trefil Ondřej Kratěna. Sparta tak stejně jako v předešlých dvou finálových zápasech vedla 2:0, na rozdíl od minulých duelů však dala pojišťovací třetí branku. Už v šestnácté minutě se totiž opět prosadil Kratěna. To stále nebylo všechno a Broš po Kratěnově přihrávce ještě v závěru první třetiny zvýšil 4:0. Trenér hostí Alois Hadamczik v přestávce zareagoval, do branky poslal za Trvaje náhradníka Faltera a nechal sedět jindy produktivní dvojici Moravce s Burgerem. Falter se dlouho držel, pochytal šance Kašpaříkovi, Žemličkovi a Tomíkovi. Slovenský útočník Tomík ho však 42 sekund před koncem druhé třetiny překonal.

V závěrečné třetině nevyužili hosté ani 72 sekund trvající převahu pěti proti třem a naopak ve 48. minutě vystihl soupeřovu rozehrávku Kratěna a Chabada zamířil přesně k tyči. Tentýž hráč pak pět minut před koncem po Falterově chybě dal Vítkovicím poslední sedmý gól.

Sparta Praha - Vítkovice 7:0 (4:0, 1:0, 2:0), branky a nahrávky: 7. J. Hlinka (Žemlička), 13. Kratěna (Chabada, Broš), 16. Kratěna (Chabada, Broš), 19. Broš (Kratěna), 40. Tomík (Bělohlav), 48. Chabada (Kratěna, Broš), 55. Chabada (Broš), rozhodčí: Kolísek, Husička - Barvíř, Blümel, vyloučení: 3:4, bez využití, diváci: 12.386, stav série: 2:1.

Sestavy: Sparta: Bříza - Nedvěd, Šrek, Ptáček, Jiruš, Richter, Hamr, Jan Hanzlík - Kratěna, Broš, Chabada - Zelenka, J. Hlinka, Žemlička - Tomík, Bělohlav, Tomajko - Sivek, Kašpařík, V. Novák; Vítkovice: Trvaj (21. Falter) - Philipp, Galvas, Seman, Chmelíř, Výtisk, Zápotočný, Jurečka, od 21. navíc Škuta - Melenovský, Burger, Moravec - Kaděra, I. Padělek, Pavelek - Irgl, A. Padělek, Selingr - M. Tomášek, Hulva, Krenželok.

Ondřej Prokop Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme