Sparta se proti Mostu strachovala o výhru

Fotbalisté Sparty si ve druhém kole Gambrinus ligy poradili s dalším nováčkem. Po Plzni porazili Most také 2:1 a stejně jako v úvodním dějství nejvyšší soutěže se o těsnou výhru strachovali až do konce zápasu. Šest minut před koncem trefil exsparťan Novotný hlavou trefil tyč. Spartu poslal z penalty do vedení kapitán Poborský, poté se přesně trefil Sivok, za Most snížil Pilař.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

AC Sparta Praha

AC Sparta Praha | Foto: AC Sparta Praha

Tentokrát však Sparta stála proti těžšímu soupeře, než jakým byla Plzeň. Most nehrál bázlivě, neměl zbytečný strach. Severočeští fotbalisté se nezakopali před vlastní šestnáctkou, ale favorita trápili. Obhájci titulu pomohla přísně nařízená penalta a ani tak si až do konce zápasu nemohl být jistý vítězstvím, šest minut před koncem trefil exsparťan Novotný hlavou trefil tyč.

Sparťanský kouč Jaroslav Hřebík udělal proti minulému zápasu v Plzni jednu změnu, místo Haška postavil Matušoviče. Mistrovský tým se v ofenzivnějším složení dlouho nemohl dostat do pohody. Do čtyřiadvacáté minuty měl obhájce titulu jen jedinou pořádnou šanci: Poborského pas z pravé strany přiťukl Kisel do šance Sivokovi, ten ale z dvanácti metrů přestřelil. Potom ale chyboval gólman Svoboda, při Kiselově centru z levé strany si počínal hodně nejistě a přihrávku zblokoval jen k Poborskému. Letenský kapitán pohotově hlavičkoval, ale míč do prázdné branky nedorazil. U vzdálenější tyče se o to pokoušel ještě Sivok, jenže toho lehce přistrčil Novotný. Rozhodčí za to nařídil proti překvapeným hostům penaltu, kterou zahrával Poborský a bezpečně ji proměnil.

Sparta vedla a rázem měla větší chuť útočit. Hrálo se hodně na polovině Mostu, ale hosté bránili dobře. Ale při Poborského přímého kopu téměř od pravého rohového praporku zaspali, stejně jako gólman Svoboda. Přetažený centr doletěl ke vzdálenější tyči k Sivokovi, který hlavou skóroval.

Ale odvážný nováček se nevzdal a ještě do přestávky snížil. Sparta hrála o deseti, za postranní čárou byl ošetřován Sivok. Procházka z levé strany přihrál nabíhajícímu Pilařovi, jenž skóroval umístěnou přízemní střelou.

Po přestávce Sparta začala vyloženou šancí Lukáše po rohu Poborského - na brankové čáře vykopával hlavičku Macek. Ale zahanbit se nenechal ani Most a po hodině hry bylo málem srovnáno: na Pilařův trestný kop naskočil Novotný, ale jeho hlavička mířila nad bránu. To už na hřišti nebyl Sivok, který musel krátce po přestávce střídat kvůli zranění. Most dlouho živil naději na bodový zisk a přestál i slibné sparťanské šance v 72. minutě. Při nich se vyznamenal gólman Svoboda - nejprve vykopl Slepičkovu ránu a vzápětí ukryl v náručí i efektní patičku vysokého Doška, který si po čtvrtečním přestupu z Liberce dnes odbyl premiéru v rudém dresu.

Pražané ale trnuli až do samého závěru a mohli děkovat i přízni štěstěny. Při mosteckém náporu dokonce Novotný trefil šest minut před koncem hlavou tyč. V nadějných pozicích pak selhali i střídající Boček s Kulvajtem.

Sparta Praha - FK SIAD Most 2:1 (2:1)

Branky: 25. Poborský z pen., 38. Sivok - 45.+1 Pilař
Rozhodčí: Paták - Holub, Lhoták. ŽK: Slepička - Jendruščák, Poláček, Houšť, R. Čížek
Diváci: 7782

Sparta: Blažek - Zd. Pospěch, Petrouš, Lukáš, Kadlec - Poborský, Sivok (50. Hašek), Zelenka, Kisel - Matušovič (54. L. Došek) - Slepička (88. Petráš). Trenér: Hřebík

Most: Svoboda - Houšť, Novotný, Škerle, J. Procházka - Macek (84. Kulvajt), T. Pilař, Škoda, Poláček - H. Siegl (76. R. Čížek), Jendruščák (65. Boček). Trenér: Bičovský

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme