Sparta se raduje z postupu do osmifinále fotbalové Ligy mistrů

Sparta porazila Lazio Řím 1:0 a bude hrát osmifinále Ligy mistrů. V souběžně hraném duelu v Gelsenkirchenu totiž Chelsea porazila 2:0 Besiktas Istanbul. Rozhodující gól na Letné vstřelil ve třetí minutě nastaveného času útočník Marek Kincl.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Liga mistrů

Liga mistrů | Foto: UEFA

Výsledek:

Sparta Praha - Lazio Řím 1:0 (0:0)

Branka: 90. Kincl. Rozhodčí: Cortéz Batista - Ribeiro, Cardinal (všichni Portug.). ŽK: Corradi, Stankovič. Diváci: 17.825.

Sestavy:

Sparta: Blažek - Pergl, Hübschman, Johana, Labant - Poborský, Zelenka, Kováč, Michalík (73. Kincl) - I. Gluščevič (85. Ježek), Sionko (90. Jun).

Lazia: Peruzzi - Stam, Negro, Couto, Favalli (89. S. Conceicao) - Gottardi (53. Liverani), Albertini, Fiore, Stankovič - Muzzi (73. Inzaghi), Corradi.

Trenér Jiří Kotrba: "Soupeře jsme dostali do úzkých až ve chvílích, kdy jsme začali hrát kombinačně. Jenže v druhém poločase nás zvlášť po hodině hry dostal soupeř pod velký tlak a bylo i dílem štěstí, že jsme nakonec vstřelili rozhodující gól."

Další výsledky:

Skupina E:

Manchester United - VfB Stuttgart 2:0 (1:0), Glasgow Rangers - Panathinaikos Atény 1:3 (1:1).

Skupina F:

Real Madrid - FC Porto 1:1 (1:1), Partizan Bělehrad - Olympique Marseille 1:1 (0:0).

Skupina G:

Besiktas Istanbul - Chelsea 0:2 (0:0).

Skupina H:

AC Milán - Celta Vigo 1:2 (1:1), FC Bruggy - Ajax Amsterdam 2:1 (1:1).

V úterý se rozhodlo o postupujících ze skupiny H: s AC Milán nakonec postupuje španělská Celta Vigo. Už dříve si účast v jarním pokračování elitní soutěže zajistily Manchester United, Stuttgart, Real Madrid a Porto.

Vladimír Vokál Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme