Sparta uhrála s Teplicemi bezbrankovou remízu

Tři zápasy 22. kola odehrála dnes fotbalová Gambrinus liga, v nich však padly jen dvě branky. Obě vstřelil Liberec, který hostil Jablonec. V zápasech Sparty s Teplicemi a Jihlavy s Blšany se fanoušci gólů nedočkali.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gambrinus liga

Gambrinus liga

Na Letnou zavítaly Teplice. Obě mužstva měla dobrý důvod k aktivní hře - Sparta letošní sezonou spíše klopýtá a do zápasu vstoupila jako sedmý tým tabulky. Teplice mají naopak vyšší ambice - na třetím místě chtějí udržet kontakt s vedoucím Libercem a bojovat o pohárová umístění. Útočnou hru nakonec předvedli pouze domácí, dobrá teplická obrana je ale do mnoha šancí nepustila. V 56. minutě měl blízko ke gólu hlavičkující Václav Drobný, v nastaveném čase mohl ještě rozhodnout Daniel Kolář. Zápas skončil bez branek, pro Teplice je to pátá remíza v řadě.

V severočeském derby na sebe narazili vedoucí Liberec a pátý celek Jablonce. První poločas skončil bez branek, v tom druhém si zastříleli domácí borci. V 63. minutě dal gól obránce Pavel Košťál. Šest minut před koncem musel po druhé žluté kartě předčasně do kabin jablonecký Petr Zábojník. Po přímém kopu v 86. minutě zvýšil na konečných 2:0 pro Liberec Tomáš Janů.

Souboj zachraňujících se viděla Jihlava, kam přijely Blšany. Ani na jedné straně se neobjevila žádná velká šance, a tak zápas skončil stejně jako na Spartě bezbrankovou remízou.

Výsledky a sestavy:

Sparta Praha - FK Teplice 0:0

Rozhodčí: Adámek - Kordula, Goňa. ŽK: Řepka, Došek - Klein, Rada, Fenin, Tesařík, Poštulka. Diváci: 7202.

Sparta: Blažek - Zabavník, Drobný, Řepka, Kadlec - Kisel, Hašek, Šimák (77. Sivok) - Pospěch (73. Lustrinelli), Došek, Matušovič (67. Kolář). Trenér: Griga.

Teplice: Poštulka - Kaufman, Rada, Klein, Krmaš - Verbíř, Jirsák (90. Rosa), Sabou, Tesařík - Džeko (69. Kroupa), Fenin (60. Rilke). Trenér: Mareček.

Slovan Liberec - FK Jablonec 2:0 (0:0)

Branky: 63. Košťál, 84. Janů. Rozhodčí: Jára - Wilczek, Slavík. ŽK: Pudil, Čech - Lafata, Pončák, Zábojník. ČK: 84. Zábojník. Diváci: 6088.

Liberec: Čech - Šinglár, Zápotočný, Košťál, Janů - Dort (46. Papoušek), Hodúr (81. Hochmeister), Bílek, Pudil (71. Ančic) - Pospěch, Radzinevičius. Trenér: Lavička.

Jablonec: Bobok - Pončák, Hrotek, Zábojník, Kučera (77. Glos) - Kiša, Kordula (78. Svátek), Hušek, Weber - Lafata, Klapka. Trenér: Rada.

FC Vysočina Jihlava - FK Chmel Blšany 0:0

Rozhodčí: Šedivý - Filgas, Hojsík. ŽK: Malínek, Kadlec - Brunclík, Broschinský, Pešír. Diváci: 1720.

Jihlava: Rzeszoto - Bartoš (85. Vácha), Šourek, Kadlec, Liška - Veselý (55. Malínek), Zúbek (64. Perniš), Vladyka, Lovětínský - Kaplan, Svoboda. Trenér: Večeřa.

Blšany: Slavík - Šindelář (90. Volek), Vorel, Müller, Krejčí - Michal, Trapp, Brunclík, Devátý (34. Broschinský) - Polodna (78. Zeher), Pešír. Trenér: M. Bílek.

Tereza Jandová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme