Sparta uspěla a přezimuje na stříbrné příčce

Fotbalisté Sparty Praha vyhráli v posledním utkání 16. kola Gambrinus ligy nad Plzní 3:1 a přezimují na druhé příčce tabulky o skóre před Teplicemi. Branky letenských dali Došek, Slepička a Kadlec, ve druhé půli navíc neproměnil penaltu Sylvestre, za Plzeň se trefil Psohlavec. Viktoria zůstane v zimní přestávce na šesté pozici.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hosté sice přijeli s bodovými plány, ale domácí středová řada měla jasně navrch i díky návratu Sylvestreho, pohybem hýřili také oba útočníci. V úvodu se jim ale ještě střelecky nevedlo, neboť Došek promarnil ideální dobu střelby po Slepičkově přihrávce a svoji koncovku nezvládl také Matušovič. Jenže na rozdíl od jiných zápasů Sparta po neproměněných šancích neubrala na aktivitě a přicházely i další příležitosti. V 25. minutě musel svůj tým zachraňovat po Horváthově trestném kopu brankář Daněk, ale už brzy nato zažil reprezentační náhradník dvacetiminutovku hrůzy.

AC Sparta Praha | Foto: AC Sparta Praha

Všechno načal v 27. minutě francouzský záložník Sylvestre, který našel kolmou přihrávkou Doška a ten se prostřílel do čela pořadí kanonýrů. Nastartoval tím velký nápor domácích, navíc také druhý gól přišel z levé strany: Matušovič se v 32. minutě zbavil Šmejkala a jeho centr poslal do sítě volejem z osmi metrů Slepička. To už nevydržel trenér Levý a Šmejkala, který zjevně nezvládl souboj se svým bývalým klubem, raději stáhl ze hřiště. Sparťanský nápor tím ale neutlumil a ještě v nastaveném čase inkasoval brankář Daněk potřetí po dalším souboji s kolegou z národního týmu. Matušovič narazil patičkou Kadlecovi, který se na hranici šestnáctky opřel do míče a po dvou a půl letech vstřelil gól. Právě včas, v hledišti totiž sedělo hned několik zvědů, kteří se přijeli na jeho výkon podívat.

Daněk se kvůli obnovenému zranění kolena už po přestávce na trávník nevrátil, a tak musel do branky k těžké premiéře Lukáš Krbeček, bratr plzeňského útočníka a syn někdejšího gólmana Viktorie. Ale těžký debut neprožil, protože sparťané se s vidinou jasné výhry už tolik do ofenzivy nehnali. Došek se sice ocitl dvacet minut před koncem sám před brankou po ukázkové kombinaci, ale míč mu utekl a Krbeček se mohl vytáhnout. Až v závěru obě strany fotbalově znovu ožily. Domácí Sylvestre tři minuty před koncem po faulu brankáře Krbečka na Rezka neproměnil penaltu a v 89. minutě Psohlavec snížil na dvoubrankový rozdíl. Sparťané se v těch chvílích asi už viděli na dnešním večírku po sezoně.

Sparta Praha - Viktoria Plzeň 3:1 (3:0)

Branky: 26. Došek, 32. Slepička, 45+1. Kadlec - 89. Psohlavec.
Rozhodčí: Jech - Chytil, Vysloužil. ŽK: Smola, Trapp, Malcharek, Fillo, Rada (všichni Plzeň).
Diváci: 3503.

Vojtěch Bidrman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme