Sparta zdolala Bohemians a zůstala na druhém místě

Fotbalisté Sparty porazili v 28. kole Gambrinus ligy Bohemians 1:0 a kvůli bezbrankové remíze Kladna s Libercem jsou v tabulce soutěže druzí o dva body před Slovanem. V boji o záchranu získal Zlín bod za remízu 1:1 s Olomoucí. Zlín tak ztrácí na 14. Příbram už jen dva body. Ta totiž prohrála v Jablonci vysoko 0:4.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gambrinus liga

Gambrinus liga | Foto: Jan Rosenauer

Sparta Praha - Bohemians Praha 1:0 (0:0)

Letenští dlouho dobývali branku soupeře a vlastní nemohoucností udělali z utkání drama. Ukázkově vypadala akce na konci 30. minuty, kdy Kušnír z metru netrefil odkrytou branku. Střížkov prakticky neútočil, a tak měla Sparta stálou optickou převahu. Jenže její akce končily už na hranici velkého vápna nebo střelou do ochranné sítě. Stejně jako proti Ostravě tak v závěru rozhodl Václav Kadlec, který využil chyby v hostující obraně a přes vyběhnuvšího golmana Belaně trefil domácím tři body.

Branka: 85. Kadlec. Rozhodčí: K. Hrubeš - Chytil, Handlíř. ŽK: Řepka - Fenyk, Demeter, Andronič. Diváci: 6264

1. FC Brno - FK Teplice 1:1 (0:0)

Po třiceti minutách, kdy hosté byli výbušnější a aktivnější. Brňané se ovšem potom rozehráli a zaslouženě vedli gólem Živného z 59. minuty. V nastaveném čase z nevinné akce vyrovnal Hesek a dovedl utkání do remízy.

Branky: 59. Živný - 90.+3 Hesek. Rozhodčí: Královec - Zlámal, Novák. ŽK: Klein (Teplice). Diváci: 2550

Dynamo České Budějovice - Baník Ostrava 3:2 (1:1)

Fotbalisté Českých Budějovic budou i v příští sezoně hrát první fotbalovou ligu. Jihočeši si definitivně pojistili záchranu díky vítězství nad Baníkem Ostrava, o které se zasloužili především Tomáš Sedláček, autor dvou branek. Naopak hosté protáhli své čekání na výhru už na osm zápasů.

Branky: 53. a 58. Sedláček, 38. Mezlík - 22. a 74. Mičola. Rozhodčí: Kocián - Gallo, Vysloužil. ŽK: Laurinc - Kraut, Marek, Mičola, Lukeš. Diváci: 3526

SK Kladno - FC Slovan Liberec 0:0

Severočeši nepředvedli výkon hodný účasti v předkole Ligy mistrů. Domácí byli lepším týmem, ale ve střeleckých pozicích selhali. Největší šance Bartoše skončila ve 20. minutě na tyči hostující branky a Klinka 30 minut před koncem nedokázal přehodit vybíhajícího Zlámala.

Rozhodčí: Makovička - Hojsík, Pospíšil. ŽK: Zachariáš - Košťál, Gebre Selassie, Dejmek, Holeňák. Diváci: 2622

FK Jablonec 97 - 1. FK Příbram 4:0 (1:0)

Příbram začala aktivně, ale jabloneckou branku ohrozit nedokázali. To domácí dokázali skórovat z první šance. Hlavou se v 28. minutě trefil Hloušek. Po změně stran fauloval v pokutovém pásmu obránce Štochl jabloneckého Hlouška a nařízenou penaltu proměnil Pavlík. V 57. minutě zvýšil na 3:0 krásnou střelou Haurdič. Na konečných 4:0 upravil v nastaveném čase Lafata.

Branka: 28. Hloušek, 52. Pavlík z pen., 57. Haurdič, 90.+1 Lafata. Rozhodčí: Hrubeš - Večeřa, Košec. ŽK: Nechvátal. ČK: 52. Štochl (Příbram). Diváci: 3522

Sigma Olomouc - Tescoma Zlín 1:1 (0:0)

Vyrovnanému utkání s minimem příležitostí vládla bojovnost obou mužstev. Vedení zajistil Olomouci ,po 63. minutách hry, střelou z 20 metrů Kobylík. Hosté vyrovnali v 83. minutě, kdy Martin Bača usměrnil zblízka míč do branky domácích.

Branky: 63. Kobylík - 83. Bača. Rozhodčí: Jech - Jiřík, Slavík. ŽK: Kaščák - Čelůstka, Dostálek, Novák. Diváci: 4487

FK Mladá Boleslav - FC Viktoria Plzeň 1:1 (0:0)

Vše podstatné viděli diváci v Mladé Boleslavi až v nastaveném čase. Po centru Kúdeli nejprve skončil s míčem v náručí za brankovou čárou plzeňský gólman Ticháček. Tříbodové radosti se, ale domácí nedočkali. Těsně před závěrečným hvizdem sudího Adama napřáhl z vápna Limberský a trefil Plzni bod.

Branky: 90.+3 Kúdela - 90.+5 Limberský. Rozhodčí: Adam - Wilczek, Čecháček. ŽK: Hrdlička - Halama, Limberský, Petržela, Kolář. Diváci: 4226.

Pavel Tojšl Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme