Sparta zdolala ve čtvrtém finále Slavii 3:2

Hokejisté pražské Sparty se přiblížili k mistrovskému titulu. Ve čtvrtém finálovém zápase zdolali na domácím ledě Slavii 3:2 (0:2, 0:0, 3:0). Sparta se tak ve finálové sérii ujala vedení 3:1 na utkání.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

hokejisté Sparty se radují

hokejisté Sparty se radují | Zdroj: ČTK

Sparťané začali druhý domácí duel aktivněji než před čtyřiadvaceti hodinami, stejně jako v předešlých vzájemných zápasech ale inkasovali jako první. V sedmé minutě překonal Břízu po rychlém protiútoku Prorok. Také o druhou trefu hostujícího celku se postaral Prorok, když osvědčil svůj důraz před brankou Sparty.

Ve druhé dvacetiminutovce gól nepadl a tak vše podstatné přineslo závěrečné dějství. Již po patnácti vteřinách snížil Hlinka, když potrestal Tomicovu chybu v rozehrávce. O necelé tři minuty později bylo vyrovnáno. Výborný opět složil dohromady dvojici Marek, Ton a nejlepší střelec základní části se mu za to odvděčil druhým gólem domácích. K radosti většiny fanoušků se červené světlo rozsvítilo opět za Fraňkem, kterého v 53. minutě prostřelil Sivek a přiblížil Spartu k třetí výhře v sérii. Tu sparťané uhájili i při power play soupeře trvající 94 vteřin.

Branky a nahrávky: 41. J. Hlinka, 43. Ton (Marek, Vykoukal), 53. Sivek (J. Hlinka, O. Kratěna) - 6. Prorok (Beránek, Tomica), 12. Prorok (Sobotka). Rozhodčí: Minář, Turčan - Bláha, Kostka. Vyloučení: 9:9. Bez využití. Diváci: 14.189. Stav série: 3:1.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme