Sparta znovu podlehla v extralize Pardubicím

Hokejistům pražské Sparty, vedoucímu celku extraligy, se v letošní sezoně proti Pardubicím nevede. Ani v třetím měření sil nedokázali ambiciózní východočeský celek zdolat, naopak hráči z města perníku po výhře 3:1 připravili Pražanům, odjíždějícím v neděli do Davosu na Spenglerův pohár, první domácí porážku v normální hrací době.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tipsport extraliga

Tipsport extraliga | Foto: Hokej.cz

O svém triumfu rozhodli hosté v rozmezí pouhých jedenácti sekund předposlední minuty, v níž dvakrát skórovali. Místo indisponovaného Pöpperleho se do domácí branky postavil Šmíd, kterého Spartě zapůjčily na výpomoc Karlovy Vary, ale nestačil si ani sáhnout na puk a už ho lovil ze sítě. Výtečnou přihrávku Bulise, jenž se po zranění vrátil do sestavy východočeského celku, proměnil bez přípravy ve vedoucí branku kanonýr Hejduk.

Domácí se dlouho trápili s pečlivou pardubickou obranou středního pásma a co prošlo, to pochytal gólman Lašák. Poradil si s bekhendovou střelou Netíka i Řezníčka a dalekonosným pokusem ho nezaskočil ani Ton. Na druhé straně měl možnost z rychlého brejku zvýšit náskok hostů opět Hejduk, ale tentokrát na Šmída nevyzrál, stejně jako o chvíli později v přečíslení dvojice Hemský, Divíšek.

Až v úvodu druhé části se domácí dočkali poté, co Kašpaříkovu akci dokončil vyrovnávacím gólem všudybyl Kratěna. V té době už ale na ledě nebyl pardubický Divíšek, který v závěru úvodní dvacetiminutovky odkulhal do kabiny a již do utkání nezasáhl. Čekalo se na chyby. A těch se dopustili domácí. Pilař nechal před brankou zapomenutého Blažka a zkušený forvard rychlým blafákem dostal hosty znovu do vedení. Sparta se ještě nedokázala vzpamatovat z šoku, její hráči znovu ztratili u mantinelu puk a rychlou kombinaci zakončil přesně pod horní tyčku Tvrdík.

Výsledek:

Sparta Praha - Moeller Pardubice 1:3 (0:1, 1:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 21. Kratěna (Kašpařík) - 2. Hejduk (Bulis, A. Novotný), 59. T. Blažek (A. Hemský), 59. Tvrdík (Dopita). Rozhodčí: Turčan - Český, Kostka. Vyloučení: 7:9. Bez využití. Diváci: 7224.

Sestavy: Sparta Praha: Z. Šmíd - Pilař, Jan Hanzlík, Dobroň, J. Řezníček, Majeský, Richter, Schnábel - D. Výborný, Nedvěd, Hlaváč - Ton, J. Marek, Chabada - Kratěna, Kašpařík, Kotrla - J. Straka, Netík. Trenéři: Lener, Gudas a Jelínek; Pardubice: Lašák - Snopek, Čáslava, A. Novotný, D. Havíř, Vyhlídal, Mudroch - Tvrdík, Dopita, T. Blažek - Hejduk, Mikeska, Bulis - A. Hemský, T. Divíšek, Pištek - Kolář, Koukal, Průcha. Trenéři: Martinec, Šejba.

Lenka Buriánková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme