Sparťan Tomáš Sivok si odbude premiéru v seniorské fotbalové reprezentaci

Trenér české fotbalové reprezentace Karel Brückner dnes oznámil nominaci k přípravnému utkání národního týmu proti Švédsku. V osmnáctičlenném výběru se poprvé objevuje jméno sparťanského záložníka Tomáše sivoka. Ke středečnímu zápasu v Göteborgu naopak jistojistě nenastoupí některé z tradičních opor. Nepotvrdily se ani informace o chystaném návratu Pavla Nedvěda do reprezentace.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karel Brückner

Karel Brückner | Foto: Archiv ČRo

Český tým se bude muset prozatím obejít jak bez zraněných Vratislava Lokvence a Jaroslava Plašila, tak rekonvalescentů Marka Jankulovského a Martina Jiránka. Chybět bude i Karel Poborský. "Karel toho v národním týmu odehrál hodně a nemusí nikoho přesvědčovat o svých kvalitách. Navíc ho čeká start ve třech soutěžích zároveň - lize, Lize Mistrů a v ligovém poháru. Nyní dostanou přednost jiní hráči. Mám tady Sionka, který byl naposledy třikrát nominován a neodehrál ani minutu," zdůvodnil svoji volbu reprezentační Kouč Karel Brückner.

Největší problémy při tvorbě kádru pro přípravný zápas nastaly trenérovi na levé straně sestavy. "Máme velkou absenci na krajních levých postech. Ve zkoušení přišla řada na Skácela, navíc podává velice kvalitní výkony," řekl kouč na adresu hráče, který umí hrát na místě obránce i záložníka a jenž přestoupil do skotského mužstva Heart od Middlothian.

Z nových tváří měl ve finální fázi před nominací v hledáčku Sivoka, Karla Pitáka a Zdeňka Pospěcha. Nejvíce ho přesvědčil Sivok. "Má obrovský potencionál, svou kvalitu má v obranné i útočné fázi. Je to jeden z prvních adeptů do budoucna na člena stabilního kádru," dodal Karel Brückner.

Nominace:

Brankáři:Jaromír Blažek (Sparta Praha), Petr Čech (FC Chelsea).

Obránci:Zdeněk Grygera (Ajax Amsterodam), Tomáš Hübschman (Šachtar Doněck), David Rozehnal (Paris St. Germain), Tomáš Ujfaluši (Fiorentina), René Bolf (AJ Auxerre). Záložníci: Tomáš Galásek (Ajax Amsterodam), Jan Polák (1. FC Norimberk), Libor Sionko (Austria Vídeň), Tomáš Sivok (Sparta Praha), Rudolf Skácel (Heart od Middlothian), Vladimír Šmicer (Girondins Bordeaux), Tomáš Rosický (Borussia Dortmund).

Útočníci: Milan Baroš (FC Liverpool), Tomáš Jun (Trabzonspor), Jan Koller (Borussia Dortmund), Marek Heinz (Borussia Mönchengladbach).

Adam Pražák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme