Sparťané podlehli Liberci i v odvetě

Ani v osmnáctém kole Gambrinus ligy nedokázala pražská Sparta bodovat se Slovanem Liberec. Po podzimní porážce na domácím hřišti, kdy rozhodl o třech bodech Václav Koloušek, tentokrát pod Ještědem zvítězili severočeši znovu, 1:0. O plný bodový zisk se zasloužil shodou okolností opět Koloušek, bývalý Sparťan, v 62. minutě utkání. Letenští navíc mohou brzy přijít i o vedení v tabulce, to když zítra dopoledne Viktoria Žižkov porazí na svém stadionu Brno.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sparta - Liberec

Sparta - Liberec | Foto: Petra Mášová

Domácí zatlačili Spartu do defenzívy hned od úvodu a již ve třetí minutě vyzkoušel brankáře Čecha střelou z dálky Hodúr. Po následném centru zleva skončila Nezmarova hlavička těsně nad. Útočné sparťanské duo Kincl, Hartig nedostávalo patřičné množství přihrávek a když, nedokázalo udržet míč. Sparta se jen sporadicky dostávala přes půlicí čáru a na brankáře Kinského za poločas vůbec nevystřelila. Ve 40. minutě vypíchl Jarošík v poslední chvíli míč Štajnerovi, který upadl, a domácí se dožadovali penalty. Rozhodčí Puček se však přesvědčit nenechal. Po přestávce domácí měli sice stále míč více pod svoji kontrolou, ale i Sparta se častěji dostávala před branku Kinského. Po hodině hry se uvolnil mezi obránci Sparty Koloušek, vybíhající Čech stačil jeho přehození sice tečovat, míč přesto doplachtil do sítě. Úspěšný střelec tak po dvou brankách, které rozhodly o výhře jeho celku na podzim na Letné, pokořil Spartu i ve druhém duelu. Pražané se ani nezmohli na závěrečný nápor, který znemožnil i Michalík, vyloučený za dvě žluté karty v 78. minutě.

Slovan Liberec - Sparta Praha 1:0 (0:0) Branka: 62. Koloušek. Rozhodčí: Puček - Kašný, Hruška. ŽK: Koloušek, Pilný - Čížek, Flachbart, Jarošík, Michalík, Holub. ČK: 78. Michalík. Diváci: 6321.

Sestava Liberce: Kinský - Pilný, Lukáš, Holeňák, Janů - Hodúr, Koloušek (90. Jůn), Johana, Zbončák - Štajner, Nezmar (88. Kožuch).

Sestava Sparty: Čech - Flachbart, Hübschman, Novotný, Mareš - Čížek (74. Holub), Michalík, Jarošík, Zavadil (74. L. Zelenka) - Hartig (63. Malár), Kincl.

Ladislav Škorpil (Liberec): "Na trávníku byla vidět oboustranná kvalita v defenzívě, družstva nepouštěla soupeře do šancí. Po poločase jsme měli pocit, že máme blíže ke gólu a je potřeba pro to něco udělat. Je dobře, že odvahu v pravý moment měl Koloušek a rozhodl. Pro nás je to povzbuzení před čtvrtečním zápasem v Lyonu."

Jaroslav Hřebík (Sparta): "Hrálo se těžším terénu a míč neskákal. Domácí byli v prvním poločase aktivnější, pohyblivější a důraznější. Ve druhém poločase jsme se zlepšili, a když jsme vyrovnali hru, tak jsme paradoxně dostali gól a vyrovnat se nám již nepodařilo. Máme problémy hlavně s tím, že se nám nedaří nahradit marody, dnes si navíc Hübschman odnesl tržnou ránu a Mareš má výron v kotníku."

Vojtěch Bidrman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme