Sparťané vydrželi na San Siru jen 60 minut

Fotbalová Sparta prohrála v osmifinále Ligy mistrů v Milánu s tamním AC 1:4, a je vyřazena. Na první gól Inzaghiho sice dokázal odpovědět Jůn, konečnou podobu výsledku však daly dvě trefy Ševčenka a jedna Gattusa. Ve zbylých osmifinálových odvetách porazil Real Madrid Bayern Mnichov 1:0, Monaco Lokomotiv Moskva také 1:0 a Arsenal si poradil se Celtou Vigo 2:0 - obě trefy si připsal Henry. Ve všech případech postupují dál domácí týmy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

AC Sparta Praha

AC Sparta Praha | Foto: AC Sparta Praha

Přitom ještě v 66. minutě byli k postupu blíž než obhájce vítězství z loňské sezony. Díky Junově vyrovnání drželi senzační remízu 1:1, ovšem pak dvakrát v rozmezí jedenácti minut udeřil ukrajinský kanonýr Andrej Ševčenko a naděje Sparty definitivně zmařil. Pět minut před koncem si navíc Johana do vlastní sítě nešťastně srazil Gattusovu střelu.

AC Milán - AC Sparta Praha 4:1 (1:0)

Branky: 66. a 77. Ševčenko, 45. Inzaghi, 85. Gattuso - 59. Jun.
Rozhodčí: Merk - Schräer, Salver (všichni Něm.).
ŽK: Gattuso - Sivok, Pergl.
Diváci: 55.000.
První zápas 0:0, postupuje AC Milán.

Osmifinálový duel fotbalových gigantů v Lize mistrů zvládl lépe Real Madrid. V dnešní odvetě doma porazil Bayern Mnichov 1:0 a po úvodní remíze v Německu postoupil. O jediný gól se postaral Zidane zakončením typické kombinace. Arsenal nejprve vyhrál ve Španělsku nad Celtou Vigo 3:2 a doma si cestu mezi nejlepší osmičku rychle pojistil dvěma Henryho zásahy. Monako zlomilo obranu oslabeného moskevského Lokomotivu až po hodině; střelec Pršo předtím nedal penaltu, při které napálil míč jen do tyče. Losování čtvrtfinále a semifinále Ligy mistrů je na programu v pátek v Nyonu.

Výsledky - osmifinále:

Real Madrid - Bayern Mnichov 1:0 (1:0)
První zápas 1:1, postupuje Real.

Arsenal Londýn - Celta Vigo 2:0 (2:0)
První zápas 3:2, postupuje Arsenal.

AS Monako - Lokomotiv Moskva 1:0 (0:0)
První zápas 1:2, postupuje Monako.

Vojtěch Bidrman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme