Sparťané vyhráli díky jediné brance v prodloužení

Kuriózní bezbranková remíza se zrodila v předehrávce 34. kola Tipsport extraligy mezi hokejisty Plzně a Sparty. Až v prodloužení překonal brankáře Dubu hostující Jan Marek, a rozhodl tak o výhře Pražanů v poměru 1:0. Lasselsberger tak v tabulce zůstal sedmý. Pražané vedou před druhým HC Hamé o 4 body.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tipsport extraliga

Tipsport extraliga | Foto: Hokej.cz

Od začátku utkání obě mužstva předváděla aktivní hru s mnoha tvrdými střety a minimem chyb v defenzivě. První šanci si vytvořili hosté zásluhou Hlaváče, který nebezpečně pálil z oslabení po skvělém pasu Výborného. Domácí gólman Duba však skvěle zasáhl. Strážci hostující svatyně Pöpperlemu poprvé zatrnulo při nebezpečné teči Paroulka, která těsně minula branku. V polovině první části hráli hosté přesilovku a Nedvědův útok na 75 sekund uzavřel domácí čtveřici v jejím obranném pásmu. Hosté příliš kombinovali, a tak Duba zasahoval pouze při Hanzlíkově bombě od modré čáry. Po uplynutí přesilovky mohl otevřít skóre hostující Kašpařík, který po nevinné akci trefil levou tyč domácí branky.

Na začátku druhé třetiny se osamocen před Pöpperlem ocitl Cibák, hostující gólman však jeho rychlou střelu vytěsnil ramenem. Pak přišly velké chvíle Martina Straky, který dlouho kroužil obranným pásmem hostí a svou individuální akci zakončil střelou švihem, kterou pozorný Pöpperle ztlumil v náručí. Převahu domácích ve druhé třetině mohl zúročit ve vedoucí gól Martin Výborný po přihrávce Kudrny, ale v dobré pozici těsně minul branku. Hosté znervózněli a vyplynulo z toho pět pěstních soubojů v krátkém časovém sledu. Když byl poté ještě na dvě minuty vyloučen hostující bek Richter, tísnilo se na trestné lavici šest Sparťanů. Série těchto vyloučení rozkouskovala hru, a ta tak ztratila na plynulosti. Minutu před koncem druhé části přiťukl Moravec kotouč Jindřichovi a ten uháněl sám na brankáře. Pöpperle však znovu uchránil hosty od pohromy.

Na začátku třetí třetiny jel po přihrávce Pospíšila sám na brankáře i Kudrna. Zkusil Pöpperlemu prostrčit puk mezi nohama, hostující gólman ho neztlumil a kotouč klouzal za brankovou čáru. Naštěstí pro hosty ho obránci včas odpálili do bezpečí. Hosté se z vlastního obranného pásma vymanili až při přesilovce, nebezpečný pokus Hlaváče však Duba vyrazil. Výhodu přesilovky málem využili i domácí, Pöppperle ale zázračně vleže vyrazil Trnkovu dorážku. Domácí v závěru nevyužili 33 vteřin trvající přesilovku pět na tři. Utkání tak dospělo do prodloužení, které v jeho 4. minutě ukončil dorážkou Řezníčkovy střely pohotový Marek. Hosté si tak z Plzně odvážejí dva body.

<!-- <emphasis> Lasselsberger Plzeň - Sparta Praha 0:1 (0:0, 0:0, 0:0 - 0:1) </emphasis></br> Branka a nahrávka: 64. Marek (Řezníček). Rozhodčí: Minář - Chytil, Dědek. Vyloučení: 11:12, navíc Matějovský 10 min. - Jan Hanzlík a Chabada oba 10 min. a Broš do konce utkání. Bez využití. Diváci: 6460. -->

Vojtěch Bidrman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme