Sparťanští fotbalisté překvapení nepřipustili

Fotbalisté Sparty Praha zvládli vstup do nového ligového ročníku a na hřišti nováčka z Plzně vyhráli 2:1. Obhájce titulu z Letné vedl v poločase o dvě branky, ale v závěru byl rád, že vybojoval těsné vítězství. Napomohlo mu k tomu i vyloučení domácího stopera Petra Knakala.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

AC Sparta Praha

AC Sparta Praha | Foto: AC Sparta Praha

V nových pruhovaných dresech šli Sparťáné od úvodního hvizdu rozhodčího Matějka rozhodně za vítězstvím. Už v sedmé minutě napřáhla nová letenská akvizice Karol Kisel a jeho parádní střelu zastavila až síť za domácím brankářem Muchou - 0:1.

Z těžkého šoku se domácí dostávali jen těžko. Hosté i s jediným typickým hrotem měli hru zcela pod kontrolou a Západočeši se až na pár nepřesných pokusů nezmohli takřka na nic. Jejich soupeř se do koncovky naopak dostával až příliš lehce, ale Poborský se po půlhodině dvakrát v rozmezí šesti minut neprosadil. A tak se předvedl alespoň jako nahrávač: v 39. minutě z levé strany poslal míč na nohu Zelenkovi, jehož volej cíl neminul.

Viktorii sice hnaly vpřed vyprodané ochozy, ale k první střele mezi tyče se odhodlal až v nastaveném čase první půle Limberský. I po pauze ale byli pány trávníku hosté a Plzeň mohla být ráda, že v 51. minutě neinkasovala potřetí. Poborský založil kolmou přihrávkou na Zelenku rychlý brejk, který skončil přihrávkou před prázdnou branku, ale dobíhající Sivok už nestačil usměrnit míč do sítě. Pokud měli sparťané nějakou slabinu, pak to bylo bránění standardních situací, s nímž se potýkali už během jara a také v letní přípravě. V 71. minutě se to prokázalo znovu: Barteska z rohu našel hlavu devatenáctiletého Smejkala a ten po třech minutách svého premiérového ligového startu snížil.

Západočeši rázem ožili, jejich hra překypovala bojovností, ale na vyrovnání se už nezmohli. A Sparta byla nakonec ráda, že místo jasné výhry veze jednobrankové vítězství. Pomohli jí i sami domácí, kteří dohráli zápas v deseti po vyloučení Petra Knakala.

Výsledek: Viktoria Plzeň - Sparta Praha 1:2 (0:2)

Branky: 71. Smejkal - 7. Kisel, 39. Zelenka.

Rozhodčí: Matějek - Wilczek, Pelikán. ŽK: P. Knakal - Sivok, Hašek. ČK: 88. P. Knakal. Diváci: 7968 (vyprodáno).

Sestavy:

Plzeň: Mucha - M. Knakal, P. Knakal, Zakopal, Smola - Procházka (63. Vágner), Pilař - Fillo, Barteska, Limberský (86. P. Šíma) - Kousal (68. Smejkal). Trenér: Michálek.

Sparta: Blažek - Pospěch, Petrouš, Lukáš, Kadlec - Hašek, Sivok - Poborský, Zelenka (80. Matušovič), Kisel - Slepička (90. Herzán). Trenér: Hřebík.

Adam Pražák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme