Spiegel: Evropskému fotbalu hrozí velký sázkařský skandál

Evropskému fotbalu hrozí podle německého týdeníku Der Spiegel velký sázkařský skandál. Téměř tři desítky zápasů různých evropských soutěží mohly být v posledních dvou letech zmanipulovány. Za ovlivňováním utkání mají stát asijské sázkařské mafie.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

UEFA

UEFA | Foto: UEFA

Zápasy předkola pohárů UEFA i Champions League, duely Poháru Intertoto a dokonce i jedno utkání kvalifikace o postup na mistrovství Evropy. Celkem 26 pravděpodobně zmanipulovaných zápasů eviduje Evropská fotbalová federace UEFA.

Podle Spiegelu pochází drtivá většina týmů, které se na podvodech měly podílet, z východní a jižní Evropy. Německý týdeník konkrétně jmenuje Bulharsko, Srbsko, Chorvatsko, Gruzii a pobaltské státy. UEFA se už s žádostí o prošetření případů obrátila na Europol. Tomu předala 96 stránkový materiál, který má obsahovat podrobný popis, jak byl letos v létě ovlivněn výsledek několika zápasů.

Fotbalová federace upozorňuje na fakt, že zatímco evropský sázkařský trh je bedlivě monitorován a vysoké sázky prakticky vyloučeny, v Asii není problém na vytipovaný zápas vsadit třeba milión eur. Der Spiegel se domnívá, že v pozadí sázkařských machinací může být praní špinavých peněz.

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme