Amatérští sportovci s testem na koronavirus budou moci hrát uvnitř bez roušek, schválila vláda

Amatérští sportovci, kteří se nechají za stejných podmínek jako profesionální otestovat na koronavirus, nebudou potřebovat roušky při sportovních aktivitách uvnitř. Na pondělním zasedání to schválila vláda, sdělil na tiskové konferenci ministr zdravotnictví Jan Blatný.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

České florbalistky na mistrovství světa

Halový sport florbal | Zdroj: Profimedia

Předseda Národní sportovní agentury Milan Hnilička minulý týden informoval, že profesionální sportovní kluby budou moci místo PCR testů používat levnější a rychlejší antigenní testy. Stejné podmínky by měli mít amatérští sportovci.

Když ‚fanouškům’ nevyjde tiket, píšou, že mě zabijí, říká Strýcová o obtěžování na sociálních sítích

Číst článek

„Ve chvíli, kdy se neprofesionální sportovní kluby budou ochotny na své náklady podrobit stejně přísným testovacím schématům jako profesionální, kdy před každým zápasem je potřeba udělat test, který je platný maximálně po dobu 48 hodin, potom nemusí sportovat s rouškou. Ve chvíli, kdy toto nemohou, nechtějí nebo nebudou aplikovat, platí pro ně omezení tak, jak jsou nastavena,“ řekl Blatný.

Dosavadní opatření zahrnovala povinné roušky při sportovních aktivitách uvnitř a maximálně desetičlenné skupiny při organizovaném tréninku.

Zatímco PCR testy stojí kolem 1800 korun za kus, antigenní test přijde podle dřívějšího vyjádření premiéra Andreje Babiše na zhruba 150 korun. Antigenní testy nejsou tak citlivé jako PCR, ale jsou poměrně spolehlivé při odhalování osob s velkou virovou náloží, které jsou nakažlivé pro okolí.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme