Sportovní gymnastky čeká evropský šampionát

České sportovní gymnastky čeká v tomto týdnu v řeckém Patrasu evropský šampionát. Největší nadějí bude opět Jana Komrsková - v současnosti nejlepší česká závodnice. Během posledních dvou let se Jana vyšplhala na výborná třetí místa v přeskoku v závodech SP a její čtvrté místo loni na MS naznačilo slibnou formu i pro následující sezónu. Tu zlínská gymnastka potvrdila na nedávném mezistátním utkání ve slovinském Mariboru i v úvodním letošním klání Světového poháru v Chotěbuzi, kde obhájila bronz v přeskoku.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jana Komrsková

Jana Komrsková | Foto: Česká televize

Nejméně oblíbený přeskok se stal, jak se zdá, jejím osudem. Cíle na Evropě vidí Jana Komrsková naprosto jasně: "Chtěla bych postoupit do finále víceboje i do finále přeskoku." Právě v přeskoku by letos chtěla opravdu bodovat, připravila si také kvůli tomu obtížný prvek - přemet vzad spojený s toporným saltem vzad se čtyřmi obraty. A možná se ho dočkáme právě v Patrasu: "Ten skok trénujeme sice pořád, ale záleží na tom, jak se budu cítit na místě, jak mi půjde tamější trénink a jak mi bude vyhovovat hala. Pokud se mi bude při čtverném saltu dařit, zařadím ho i v závodě, ale ještě jednou podotýkám, že se s trenérem rozhodneme až na místě. Nechtěla bych příliš riskovat kvůli družstvu, pokud by se mi totiž skok nepovedl, ohrozila bych ostatní naše závodnice a to nemůžu dopustit."

Janin otec a trenér české reprezentace Jan Komrska hodlá vsadit v Řecku na stabilní výkon a také úspěch družstva. Podle něj skutečně záleží na tamější situaci, zda jeho dcera těžký prvek, který umí zatím jen pět gymnastek na světě, zařadí. Komrska věří, že by mohly jeho svěřenkyně obhájit pozice z evropského šampionátu v Paříži před dvěma lety. Jana tehdy skončila ve víceboji devátá, družstvo žen pak na třináctém místě: "Forma Jany i ostatních svěřenkyň vzrůstá, takže doufám, že vše půjde dobře a že odvezeme dobré výsledky. Kontrolní závody v Brně i Světový pohár v Chotěbuzi a mezistátní utkání v Mariboru naznačily, že je Jana dobře připravená, důležité také je, že je zdravotně v pořádku." Na jihu Evropy se kromě Jany Komrskové představí také Michaela Řádková, Zuzana Oboňová a Petra Šulcová.

Lenka Buriánková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme