Sportovní svět reaguje na tragédii v USA

Rušením akcí reagují na události ve Spojených státech sportovní organizace. Evropská fotbalová unie odvolala všechna pohárová utkání. O vstup do Ligy mistrů tak přišla Sparta, zápasy Poháru UEFA nebudou hrát ani Slavia, Příbram, Liberec a Olomouc. Otazník zatím visí nad nedělním závodem formule 1 v Monze a nad tenisovým Davisovým pohárem. Bez přerušení bude naopak pokračovat mistrovství Evropy volejbalistů v Ostravě. Ohrožena není ani únorová olympiáda v americkém Salt Lake City.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Evropská fotbalová unie se rozhodla zrušit zápasy fotbalové Ligy mistrů a Poháru UEFA jako projev soustrasti pozůstalým po obětech úterních teroristických útoků v New Yorku a Washingtonu. Takto hromadně odložila UEFA pohárové zápasy poprvé v historii. Náhradním termínem pro osm utkání prvního kola Ligy mistrů, včetně duelu pražské Sparty se Spartakem Moskva, bude pravděpodobně středa 10. října. Odložená střetnutí Poháru UEFA by se měla uskutečnit za týden. "UEFA to měla udělat už včera," vyjádřil názor většiny fotbalových funkcionářů generální ředitel Slavie Vladimír Leška. Slavia se stejně jako Olomouc dozvěděla o zrušení svých zápasů až na letišti.

Sport šel pochopitelně okamžitě stranou přímo ve Spojených státech amerických. Všechna sportoviště v zemi zela prázdnotou a sportovní televizní stanice zařadily aktuální reportáže z New Yorku a Washingtonu. Nejpopulárnější americký sport, baseball, teprve potřetí v historii přerušil svou nejvyšší soutěž MLB. Poprvé se liga přestala hrát 2. srpna 1923, když zemřel prezident Harding, podruhé 6. června 1944 při vylodění spojeneckých vojsk v Normandii. Liga amerického fotbalu NFL, jejíž vedení bylo v roce 1963 kritizováno, že nechalo pokračovat soutěž navzdory celonárodnímu smutku po atentátu na prezidenta Kennedyho, odvolala čtvrteční a sobotní zápasy. Zrušena byla také utkání fotbalové ligy MLS i tři golfové turnaje seriálu PGA. Neuskuteční se ani páteční kvalifikace automobilových závodů NASCAR a pozdrženy byly začátky přípravných kempů klubů NHL Toronto Maple Leafs a Buffalo Sabres.

David Šprincl Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme