Squadra Azzura nestačila na Chorvaty, Kanárci převálcovali Čínu

Ze tří branek, které Italové na MS vstřelil za záda chorvatského gólmana Pletikosy nebyly dvě uznány - první pro off-side a druhá v závěru pro útočný faul. Balkáncům tak stačily branky Oliče a Rapajiče v rozmezí tří minut druhé půle, kterými otočili stav z 0:1 na 2:1 a přiblížili svým barvám postup do osmifinále. Podobně jsou na tom ve skupině 'B' hráči Jihoafrické republiky, kteří v dnešním prvním utkání hraného v korejském Tegu porazili Slovinsko 1:0 brankou Nomveteho. Jistotu postupu si naopak vysokou výhrou 4:0 nad Čínou zajistili Brazilci.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

MS ve fotbale 2002

MS ve fotbale 2002

Itálie, která zápas nezvládla takticky, vedla gólem Vieriho z 55. minuty, dvěma chybama v obraně umožnila soupeři zápas otočit. Sedmnáct minut před koncem se zblízka trefil střídající Olič a za chvíli obrat dokonal obloučkem Rapajič. Ve skupině G se vítězové dotáhli na tříbodovou Itálii, stejně bodů má i Mexiko, ale to má zápas s Ekvádorem k dobru. To ještě než se stačili rozehřát fotbalisté na trávníku v Tegu, svítilo na ukazateli 1:0 pro Jihoafrickou republiku. Po trestném kopu Fortuneho nechala slovinská obrana trestuhodně volného Nomveteho a ten, přestože místo hlavou trefil míč spíše stehnem, dopravil jej i tak za záda bezmocného Simeunoviče. Hru balkánského týmu pak oživil Katanec dvojím střídáním, hlavně Nastja Čeh přinesl do hry potřebný důraz. Až do konce střetnutí se už ale skóre nezměnilo, proto JAR porazila Slovinsko zaslouženě 1:0. Brazilští fotbalisté splnili roli favorita a po výhře nad Čínou 4:0 si zajistili postup do osmifinále. V jejich druhém utkání ve skupině C se v korejském městě Soküpcho o branky podělily největší hvězdy brazilského týmu - Ronaldo, Rivaldo, Ronaldinho a Roberto Carlos. O druhém postupujícím se rozhodne s nějvětší pravděpodobností mezi Tureckem a Kostarikou, Čína má po dvou porážkách jen teoretickou naději.

Jihoafrická republika - Slovinsko 1:0 (1:0)
Branka: 4. Nomvete.
Rozhodčí: Sanchez - Ratalino (oba Arg.), Trajfí (Saúd. Ar.).

Itálie - Chorvatsko 1:2 (0:0)
Branky: 55. Vieri - 73. Olič, 76. Rapajič.
Rozhodčí: Poll - Sharp (oba Angl.), Larsen (Dán.).

Brazílie - Čína 4:0 (3:0)
Branky: 15. Roberto Carlos, 32. Rivaldo, 45. Ronaldinho z pen., 55. Ronaldo.
Rozhodčí: Frisk - Lindberg (oba Švéd.), Fierro (Ekv.)

Tabulka střelců MS:

4 - Klose (Něm.)

3 - Tomasson (Dán.)
Vieri (It.)

2 - Hierro
Morientes (oba Šp.)
Larsson (Švéd.)
Ronaldo
Rivaldo (oba Braz.)

1 - Ballack, Jancker, Linke, Bierhoff, Schneider (všichni Něm.), B. Diop, Diao (oba Sen.), Rodríguez (Urug.), Holland, Robbie Keane (oba Ir.), Mboma, Eto'o (oba Kamer.), Campbell, Beckham (oba Angl.), Alexandersson (Švéd.), Santa Cruz, Arce (oba Par.), Fortune, T. Mokoena, Nomvete (všichni JAR), Batistuta (Arg.), Raúl, Valerón (oba Šp.), Cimirotič (Slovin.), Blanco (Mex.), Roberto Carlos, Ronaldinho (oba Braz.), Hasan Sas (Tur.), Gómez, Wright (oba Kost.), Suzuki, Inamoto (oba Jap.), Wilmots, Van der Heyden (oba Belg.), Hwang Sun-hong, Ju Sang-čol (oba Kor.), Titov, Karpin (oba Rus.), O'Brien, McBride (oba USA), Beto (Port.), Aghahowa (Nig.), Olič, Rapajič (oba Chorv.)

Přehled vyloučených hráčů:

Alpay
Hakan Ünsal (oba Tur.)
Živkovič (Chorv.)
Diao (Sen.)
Henry (Fr.)

Vojtěch Bidrman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme