Stanislav Griga byl odvolán z lavičky Žižkova

Nepodařený vstup do sezóny, který vyvrcholil vyřazením z poháru ČMFS na půdě třetiligového Vyšehradu, se stal osudným dosavadnímu trenérovi Viktorie Žižkov. Stanislav Griga byl dnes na základě rozhodnutí představenstva klubu propuštěn a jeho místo dočasně zaujme asistent Boris Kočí. Hlavním adepten na uvolněný post by měl být bývalý trenér Příbrami, Liberce a Slavie Josef Csaplár, který v současnosti působí jako hráčský skaut anglického Evertonu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

FK Viktoria Žižkov

FK Viktoria Žižkov | Foto: FK Viktoria Žižkov

Podle vedení Viktorie se v úvodu sezóny nepodařilo naplnit vytyčené cíle a tým potřeboval nějaký výraznější impuls. A tím byla právě změna trenéra. Žižkovský celek se od začátku ligy potýkal s nevýraznou formou a po pěti kolech je se třemi body čtrnáctý. Na kontě má přitom čtyři porážky, pouze jedno domácí vítězství nad Teplicemi a celkové skóre 5:9. Pověstnou poslední kapkou pak bylo vyřazení z poháru ČMFS na hrišti Vyšehradu, který se pohybuje v polovině tabulky ČFL.

Vedení Viktorky se dnes rozhodlo pro radikální krok. Stanislavu Grigovi podle jeho slov nestanovilo ani žádná ultimáta ke zlepšení výkonů a rovnou jej odvolalo z funkce trenéra. V ní ho dočasně nahradí dosavadní asistent Boris Kočí. Spekuluje se, že místo hlavního kouče by mohl zaujmout zkušený Josef Csaplár. Ten se však ke svému případnému angažmá na Žižkově odmítl vyjádřit.

Griga je již druhým odvolaným trenérem tohoto ročníku Gambrinul ligy. Po čtvrtém kole skončil v Českých Budějovicích Jan Kmoch, jehož nahradil Pavel Tobiáš.

Martin Hlucháň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme