Stanley Cup: Kaberle poslal Toronto dál

Až poslední, sedmý zápas určil druhého finalistu Východní konference Stanleyova poháru. Hokejisté Toronta v něm porazili Ottawu 3:0 a v dalším kole je čeká Carolina. Zápas rozhodla akce českého obránce Tomáše Kaberleho, který projel celé hřiště a Rusu Mogilnému předložil před prázdnou branku druhý gól. Toronto vyhrálo 4:3 na zápasy, série s Carolinou se rozběhne ve čtvrtek.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Kaberle

Tomáš Kaberle | Foto: Hráči NHL

Toronto zvládlo sedmý zápas stejně jako před dvěma týdny v prvním kole proti New Yorku Islanders. Vypradaný stadion začal v úspěch Toronta věřit po skvělé akci Tomáše Kaberleho, kterou využil ve svůj i zápasový druhý gól Mogilnyj. Domácím postupovou radost pojistili svou trefou McCabe a bezchybným výkonem gólman Joseph, který Senátorům nedovolil skórovat. Připsal si 19 úspěšných zákroků a již čtrnáctou vychytanou nulu v play off.

Před začátkem série i v jejím průběhu se Torontu příliš nevěřilo. Jejich týmu chybělo kvůli zranění šest hráčů základní sestavy, včetně hvězdy kalibru Matse Sundina. Navíc takto oslabení Maple Leafs nastoupili již k dvanáctému zápasu ve 22 dnech. "Nerozumím všemu tomu randálu kolem," komentoval později chování diváků Mogilnyj a dodal: "Ještě nás na cestě čekají větší překážky. Nechápu, proč jsou teď všichni tak vzrušení. Když jsem se naposledy díval do pravidel, stálo tam, že k úspěchu je potřeba vyhrát čtyři série."

U poražených zavládlo pochopitelné zklamání. "Že jsme to nakonec nedokázali, je neúspěch. Párkrát jsme je měli na lopatě. Člověk pak přemýšlí o několika důležitých okamžicích v sérii. Vedli jsme 2:1 na zápasy a hráli doma, pak jsme měli k dobru i šestý domácí duel, ale nebyli jsme schopni toho využít. Když už jsme je drželi pod krkem, měli jsme se ujistit, že jsou opravdu dole," vyjádřil své pocity obránce Ottawy Redden.

Toronto - Ottawa 3:0 (0:0, 1:0, 2:0), branky: 32. a 46. Mogilnyj (na druhou T. Kaberle), 55. McCabe. Diváci: 19.551. Konečný stav série: 4:3 (0:5, 3:2 v prodl., 2:3, 2:1, 2:4, 4:3, 3:0), postoupilo Toronto.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme