Stanley Cup patří poprvé Anaheimu

Hokejisté Anaheimu se poprvé ve čtrnáctileté historii klubu získali Stanleyův pohár. Trofej pro vítěze zámořské NHL si vysloužili noční domácí výhrou 6:2 nad Ottawou. V celé sérii zvítězil Anaheim 4:1. Nejlepším hráčem play-off NHL byl bezprostředně po pátém zápase finále zvolen muž, který jako první zvednul Stanleyův pohár nad hlavu - kapitán Kačerů Scott Niedermayer z Kalifornie.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stanley Cup

Stanley Cup

Pro Ottawu je aspoň malou útěchou, že v soutěži produktivity play-off dominoval švédský útočník Senátorů Daniel Alfredsson se čtrnácti góly a osmi asistencemi. Alfredsson se stal zároveň i nejlepším střelcem vyřazovací části. Nejproduktivnější Čech play-off Jaromír Jágr z New Yorku Rangers obsadil s jedenácti kanadskými body nakonec devatenáctou pozici.

Finále play-off NHL, 5. zápas

Anaheim Ducks - Ottawa Senators 6:2 (2:0, 2:2, 2:0)

Branky a nahrávky: 4. McDonald (Getzlaf, Pronger), 18. R. Niedermayer (Perry), 36. Moen, 39. Beauchemin (McDonald), 45. Moen (S. Niedermayer, Pahlsson), 57. Perry - 32. Alfredsson (Schaefer, Fisher), 38. Alfredsson. Rozhodčí: Devorski, O'Halloran - Heyer, Morin. Vyloučení: 3:6. Využití: 2:0. Střely na branku: 18:13. Diváci: 17.372. Konečný stav série: 4:1.

Jan Kaliba Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme