Stavjaňa už nebude trénovat zlínské hokejisty

Antonín Stavjaňa a Stanislav Přikryl už nebudou trénovat zlínské hokejisty, kteří se pohybují na předposledním místě tabulky. Vedení týmu se rozhodlo je odvolat po sérii devíti porážek v extralize. Novým hlavním koučem se stal Zdeněk Venera, jeho asistenty budou Jaroslav Stuchlík a Horst Valášek.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

HC Hamé Zlín

HC Hamé Zlín | Foto: Jan Rosenauer

Podle generálního manažera Zlína Bohumila Kožely nebyl herní projev hráčů v soutěži takový, jak by si vedení klubu představovalo: "Myslím, že jsme očekávali, že bychom se mohli pohybovat v polovině tabulky, takový propadák jsem nečekali. Proto jsme se rozhodli pro výměnu trenérů." Podle něj je výhodné, že noví trenéři znají zlínské hráče i prostředí.

Stavjaňa postup vedení chápe a rozmýšlí se, zda přijme nabídku klubu dále pro něj pracovat: "Moc řešení se v takového situaci asi nenabízelo. Je logické, že velkou částí je trenér zodpovědný za výkon mužstva." Stavjaňa vidí začátek propadu mužstva v utkání sedmého kola doma s Českými Budějovicemi. "Vedli jsme už 3:2, ale kvůli hloupému faulu jsme byli v oslabení, to jsme sice ustáli, ale Budějovice dvacet vteřin před koncem vyrovnali a v prodloužení pak vyhráli. Pak jsme zažili ještě několik proher, ale měli jsme i několikrát šanci získat bod v zápasech proti Vsetínu či Liberci. Škoda, že jsme to nedotáhli do konce. Teď se mi zdálo, že ta úroveň má vzestupnou tendenci, ale samozřejmě psychika týmu je už narušena."

Lenka Buriánková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme