Štěpánek má na úvod French Open těžký los - Thajce Srichaphana

Český tenis bude mezi muži spoléhat především na dvojici Radek Štěpánek, Jiří Novák. Štěpánek, který se v minulém týdnu připravoval v Praze pod vedením Petra Kordy, se na jaře probil do nejlepší světové dvacítky a cítí šanci vyšplhat na žebříčku ATP ještě o nějaké místo výše. Vloni vypadl v prvním kole, a tak se nemusí strachovat o obhajobu bodů. Škaredit se může jen na los, který mu v úvodním kole přisoudil Srichaphana z Thajska.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roland Garros

Roland Garros | Foto: Jiří Hošek

"Samozřejmě je to hráč, který poslední dva roky hrál ve světové patnáctce a určitě je to velice nebezpečný hráč. Já ho ale nebudu chtít podcenit a myslím si, že antuka je pro něj jeden z nejhorších povrchů, to by mohla být moje výhoda a doufám, že přes něj postoupím do druhého kola." Los navíc do osminy pavouka přihodil Štěpánkovi Rumuna Pavla, Francouze Grosjeana, Gasqueta a hlavně Španěla Nadala, na kterého by mohl narazit ve 4. kole.

Novák měl na los větší štěstí, utká se s Němcem Phauem. Jiřího Vaňka čeká na úvod dvacátý nasazený Ferrer ze Španělska. Tomáš Berdych bude hrát s Morrisonem ze Spojených států, Michalu Tabarovi los určil Rumuna Haneska a Jan Hernych se pokusí postoupit do 2. kola přes domácího Santora. Tomáš Zíb se střetne se Španělem Mantillou.

Dvě momentálně nejlepší české tenistky Nicole Vaidišová a Klára Koukalová dostaly pro první kolo soupeřky z kvalifikace. Hodně se očekává hlavně od teprve šestnáctileté Vaidišové, čerstvé finalistky turnaje v Istanbulu, která na Frech Open bude hrát v hlavní soutěži ženské dvouhry poprvé v životě. Solidní vylosování mají Denisa Chládková a Iveta Benešová. Chládková se v prvním kole střetne s Castanovou z Kolumbie, Benešová s domácí Parmentierovou.

Nejvíc z českých tenistek může na los naříkat Barbora Strýcová, čeká jí loňská finalistka a čtvrtá nasazená Ruska Jelena Dementěvová: "Proti Dementěvové musím předvést hodně dobrý výkon, abych ji porazila a musím být hlavně psychicky v pohodě a jít s tím, že vyhraju a nekoukat se nikam. Já nemám v tomto zápase co ztratit, uvidíme." Michaela Paštiková vyfasovala turnajovou třináctku Francouzku Dechyovou a přijatelnější soupeřku mohla dostat i Květa Peschkeová, která bude hrát s 53. tenistkou světa Randriantefyovou z Madagaskaru.

Rozlosování - muži, 1. kolo:

Federer (1-Švýc.) - postupující z kvalifikace, Almagro (Šp.) - Kohlschreiber (Něm.), Ch. Rochus (Belg.) - postupující z kvalifikace, Llodra (Fr.) - F. Gonzalez (25-Chile), Hrbatý (17-SR) - Tipsarevič (SČH), Schalken (Niz.) - postupující z kvalifikace, postupující z kvalifikace - Kim (USA), A. Martin (Šp.) - Moya (14-Šp.), Nalbandian (10-Arg.) - Baghdatis (Kyp.), BERDYCH (ČR) - Morrison (USA), Hernandez (Šp.) - postupující z kvalifikace, postupující z kvalifikace - Ančič (18-Chorv.), Chela (31-Arg.) - Schüttler (Něm.), Hanescu (Rum.) - TABARA (ČR), Horna (Peru) - Haehnel (Fr.), Starace (It.) - Henman (7-Brit.), Nadal (4-Šp.) - Burgsmüller (Něm.), Fish (USA) - Malisse (Belg.), Wessels (Niz.) - Mello (Braz.), postupující z kvalifikace - Gasquet (30-Fr.), Grosjean (23-Fr.) - Monaco (Arg.), Ascione (Fr.) - Sanguinetti (It.), Pavel (Rum.) - Serra (Fr.), Srichaphan (Thaj.) - ŠTĚPÁNEK (16-ČR), Söderling (33-Švéd.) - Verdasco (Šp.), I Hjong-tchek (Korea) - Calatrava (Šp.), Simon - Patience (Fr.), VANĚK (ČR) - Ferrer (20-Šp.), NOVÁK (26-ČR) - Phau (Něm.), Mantilla (Šp.) - ZÍB (ČR), Tursunov (Rus.) - Koubek (Rak.), Benneteau (Fr.) - Gaudio (5-Arg.), Coria (8-Arg.) - Carlsen (Dán.), postupující z kvalifikace - Ginepri (USA), Melzer (Rak.) - Arthurs (Austr.), Muller (Luc.) - Južnyj (29-Rus.), Haas (21-Něm.) - Mayer (Něm.), Spadea (USA) - Costa (Šp.), Garcia-Lopez (Šp.) - O. Rochus (Belg.), postupující z kvalifikace - Davyděnko (12-Rus.), Robredo (15-Šp.) - Luczak (Austr.), postupující z kvalifikace - Lisnard (Fr.), Kuerten (Braz.) - Sanchez (Šp.), S. Draper (Austr.) - T. Johansson (19-Švéd.), Ferrero (32-Šp.) - Beck (SR), Santoro (Fr.) - HERNYCH (ČR), Enqvist (Švéd.) - postupující z kvalifikace, Sluiter (Niz.) - Safin (3-Rus.), Agassi (6-USA) - postupující z kvalifikace, Björkman (Švéd.) - Andrejev (Rus.), Clément (Fr.) - Popp (Něm.), Karlovič (Chorv.) - Kiefer (28-Něm.), F. Lopez (24-Šp.) - Mathieu (Fr.), postupující z kvalifikace - Ventura (Šp.), Montanes (Šp.) - Sargsian (Arm.), Monfils (Fr.) - Caňas (9-Arg.), Ljubičič (13-Chorv.) - Puerta (Arg.), postupující z kvalifikace - postupující z kvalifikace, postupující z kvalifikace - postupující z kvalifikace, postupující z kvalifikace - Massu (22-Chile), Volandri (27-It.) - Saulnier (Fr.), Rusedski (Brit.) - postupující z kvalifikace, Acasuso (Arg.) - Mirnyj (Běl.), Tsonga (Fr.) - Roddick (2-USA)

Rozlosování - ženy, 1. kolo:

Davenportová (1-USA) - Srebotniková (Slovin.), Andrieuxová (Fr.) - Šuaj Pcheng (Čína), Panovová (Rus.) - postupující z kvalifikace, Razzanová (Fr.) - Safinová (25-Rus.), Hantuchová (20-SR) - postupující z kvalifikace, CHLÁDKOVÁ (ČR) - Castanová (Kol.), Cervanová (SR) - Nakamuraová (Jap.), postupující z kvalifikace - Clijstersová (14-Belg.), Zvonarevová (9-Rus.) - postupující z kvalifikace, postupující z kvalifikace - Kirilenková (Rus.), Kostaničová (Chorv.) - Tanasugarnová (Thaj.), Duševinová (Rus.) - Pierceová (21-Fr.), Pennettaová (32-It.) - Craybasová (USA), Domachowská (Pol.) - Cohenová-Alorová (Fr.), postupující z kvalifikace - postupující z kvalifikace, Jun Čong-čo (Korea) - Schnyderová (8-Švýc.), Dementěvová (4-Rus.) - STRÝCOVÁ (ČR), Mamičová (Chorv.) - Raymondová (USA), Morigamiová (Jap.) - Haynesová (USA), Camerinová (It.) - Špremová (31-Chorv.), Farinaová-Eliaová (18-It.) - Kremerová (Luc.), Perryová (USA) - Parraová-Santonjaová (Šp.), Fergusonová (Austr.) - Diazová-Olivaová (Arg.), Fedaková (Ukr.) - Lichovcevová (16-Rus.), V. Williamsová (11-USA) - Marrerová (Šp.), Zuluagaová (Kol.) - postupující z kvalifikace, Bondarenková (Ukr.) - Karatančevová (Bulh.), Schruffová (Něm.) - Asagoeová (19-Jap.), Frazierová (27-USA) - Shaughnessyová (USA), Loitová (Fr.) - Schaulová (Luc.), Perebijnisová (Ukr.) - Gagliardiová (Švýc.), Sanchezová-Lorenzová (Šp.) - Myskinová (5-Rus.), Petrovová (7-Rus.) - Washingtonová (USA), Spearsová (USA - Beltrameová (Fr.), PESCHKEOVÁ (ČR) - Randriantefyová (Madag.), Peerová (Izr.) - Bartoliová (28-Fr.), Golovinová (17-Fr.) - Osterlohová (USA), Ant. Serraová-Zanettiová (It.) - Weingärtnerová (Něm.), Suchá (SR) - Garbinová (It.), Ventová-Kabchiová (Ven.) - Bovinová (12-Rus.), Jankovičová (15-SČH) - Smašnovová-Pistolesiová (Izr.), Vinciová (It.) - Grönefeldová (Něm.), postupující z kvalifikace - VAIDIŠOVÁ (ČR), Ťie Čeng (Čína) - Schiavoneová (22-It.), Ivanovičová (29-SČH) - Foretzová (Fr.), BENEŠOVÁ (ČR) - Parmentierová (Fr.), Židkovová (Rus.) - Cornetová (Fr.), Dominikovicová (Austr.) - Mauresmová (3-Fr.), Kuzněcovová (6-Rus.) - Johanssonová (Fr.), postupující z kvalifikace - Daniiliduová (Řec.), Irvinová (USA) - Prattová (Austr.), Mirzaová (Ind.) - Dulková (30-Arg.), Malejevová (24-Bulh.) - Fudžiwaraová (Jap.), postupující z kvalifikace - Medinaová-Garriguesová (Šp.), Ruanová-Pascualová (Šp.) - postupující z kvalifikace, Martinezová (Šp.) - Heninová-Hardenneová (10-Belg.), Dechyová (13-Fr.) - PAŠTIKOVÁ (ČR), Talajová (Chorv.) - Stosurová (Austr.), Fedossovová (Fr.) - Brandiová (Portor.), Llagosteraová-Vivesová (Šp.) - Sugijamaová (23-Jap.), Suarezová (26-Arg.) - Čakvetadzeová (Rus.), postupující z kvalifikace - KOUKALOVÁ (ČR), Pinová - Rezaiová (obě Fr.), Liněcká (Rus.) - Šarapovová (2-Rus.)

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme