Štěpánek skončil v Londýně na raketě Roddicka

Tenista Radek Štěpánek nezastavil Andyho Roddicka na cestě za třetí finálovou účastí na travnatých kurtech v londýnském Queen's Clubu. Český zástupce prohrál v semifinále s americkým favoritem, který se pyšní nejrychlejším servisem ze všech hráčů na světě, ve třech setech 3:6, 6:2 a 2:6.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radek Štěpánek

Radek Štěpánek | Foto: Petr Souček

Štěpánek se s Roddickem utkal poprvé v kariéře. Dělovému podání soupeře se snažil čelit svou tradiční útočnou hrou, hned v úvodu ale český tenista ztratil servis. Něco podobného dvaadvacetiletý Američan dlouho nedopustil. Prvního brejku se Štěpánek dočkal až po 36 minutách hry. V druhé sadě se ujal vedení 2:0 a brejk následně potvrdil čistou hrou. Žádné komplikace do konce druhé sady už rodák z Karviné nepřipustil a snažil se bodovat zejména voleji do soupeřova bekhendu.

Na začátku třetího dějství český tenista svůj servis znovu neudržel. Totéž se mu povedlo v sedmém gamu a při vlastním servisu Roddick zápas po hodině a 28 minutách dotáhl do konce. Roddick má šanci stát se po Johnu McEnroeovi a Lleytonu Hewittovi třetím tenistou s londýnským hattrickem. Roddickovým soupeřem v nedělním finále bude dvoumetrový Chorvat Ivo Karlovič.

Výsledky:

Dvouhra - semifinále:

Roddick (2-USA) - Štěpánek (4-ČR) 6:3, 2:6, 6:2, Karlovič (Chorv.) - T. Johansson (6-Švéd.) 6:4, 7:6 (9:7)

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme