Štěpánek své premiérové finále na turnaji Masters prohrál

Tenista Radek Štěpánek nedotáhl své tažení turnajem série Masters v Paříži z kvalifikace až k titulu. Ve finále prohrál za dvě hodiny a osmnáct minut s Rusem Maratem Safinem 3:6, 6:7 a 3:6 a svého premiérového trimfu z turnaje na okruhu ATP se tak nedočkal.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Štěpánek a Safin po finále v Paříži

Štěpánek a Safin po finále v Paříži | Zdroj: ČTK

Za účast ve finále Štěpánek inkasoval prémii 223.750 eur (zhruba 7,1 milionu korun). Safin, který vyhrál i předchozí turnaj Masters v Madridu, vydělal 450 tisíc eur. V hale Bercy získal ruský tenista trofej potřetí v kariéře a vyrovnal tak rekordní bilanci Borise Beckera. V Paříži Safin triumfoval už v letech 2000 a 2002.

Štěpánek vstoupil do zápasu stejně jako do sobotního semifinále s Maxem Mirným. Prohrál hned svůj první servis a ani zlepšeným výkonem v závěru úvodní set nezachránil. Ve druhé sadě si oba hráči navzájem sebrali podání, nakonec ale musela rozhodnout zkrácená hra. V rozhodujících chvílích zužitkoval Safin větší zkušenosti a mohl se více spolehnout na svůj dělový servis. Štěpánek dominoval stejně jako v předchozích zápasech na síti, o podání se ale mohl opřít jen ve druhém setu. Navíc často kazil z forhendové strany a dělal příliš nevynucených chyb. Ve koncovce třetího setu ještě Safinovi mírně zkomplikoval cestu za 14. titulem v kariéře, na zvrat už ale síly neměl. Nedokázal tak napodobit Alberta Portase, který v roce 2001 prošel na Masters v Hamburku z kvalifikace až k titulu.

Dvouhra - finále:

Safin (6-Rus.) - Štěpánek (ČR) 6:3, 7:6 (7:5), 6:3

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme