Štěpánková je potřetí mistryní světa v krasojízdě

Už potřetí v kariéře se Martina Štěpánková raduje z titulu mistryně světa v cyklistické krasojízdě. Letošní zlato v rakouském Dornbirnu ozdobila světovým rekordem 334,19 bodu. Druhá skončila vítězka předchozích dvou šampionátů Němka Astrid Ruckaberleová, jež upadla a na vítězku ztratila téměř 5 bodů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

medaile

medaile | Foto: KeramMix

"Třetí titul byl nejcennější, protože bylo nejtěžší ho získat. Ale jsem nadšená, jelo se mi velmi dobře, atmosféra haly s pěti tisíci diváky byla vynikající," řekla Radiožurnálu Štěpánková.

A jak viděla svou vítěznou jízdu? "Nejlépe jsem se cítila asi tak v půlce té sestavy. Měla jsem radost z toho, jak jedu. Ale ke konci sestavy přišla krize a já si říkala: hlavně to teď nezkazit, když už mi zbývají jen lehčí cviky."

Na trůn se česká krasojezdkyně vrátila po tříleté přestávce. Předchozí dva tituly získala sedmadvacetiletá závodnice ICC Brno v roce 1998 v Přerově a o rok později na Madeiře.

Petr Čermák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme