Stín dopingového podezření zasáhl německou biatlonovou reprezentaci

Kouč národního týmu Frank Ullrich měl v dobách bývalé NDR svým svěřencům podávat anabolické steroidy. Známý trenér obvinění vznesená televizí odmítá.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Biatlon

Biatlon | Foto: Torino 2006

Špičkového kouče veleúspěšných německých biatlonistů nařkli dva jeho bývalí svěřenci, Jürgen Wirth a Jens Steinigen. První jmenovaný v pořadu "Sportschau" Ullricha obvinil z toho, že koncem 80.let doporučoval kvůli rychlejší regeneraci užívání Oral-Turinabolu.

Wirth tvrdí, že Ullrich spolu s tehdejším svazovým trenérem Wilfriedem Bockem dokonce kontrolovali, jestli biatlonisté tabletu s anabolickým steroidem skutečně spolkli. Podezření už v německém lyžařském svazu stačilo vyvolat velké pozdvižení.

Jeho mluvčí Stefan Schwarzbach nicméně uvedl, že minulost Franka Ullricha už byla prověřována několikrát a pokaždé mu byla vyslovena plná důvěra. Sám Ullrich, který měl křeslo svazového trenéra opustit po olympiádě ve Vancouveru vzkázal, že se údajně nepravdivým nařčením hodlá bránit soudní cestou.

Milan Kopp, Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme