Stolní tenista Korbel vyhrál v japonské lize turnaj

Stolní tenista Petr Korbel suverénně vyhrál finále turnaje v Aomori a v japonské exhibiční lize se ve čtvrtém podniku dočkal prvního titulu. Ve finále dnes Korbel zdolal Čch'-ang Pcheng Lung z Tchaj-wanu. "Finále jsem zvládl na jedničku," hlásil radostně Korbel po jasné finálové výhře nad Čch'-ang Pcheng Lung 4:0 na sety. "Prakticky k ničemu jsem ho nepustil," vystihl utkání Korbel.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petr Korbel

Petr Korbel | Foto: TTC Zugbrücke Grenzau

V duelu s jedenáctým hráčem světa Korbel zaváhal jen v prvním setu, když pustil vedení 6:1 a prohrával 6:9. "Zbytečně jsem mu přenechal iniciativu. Naštěstí jsem se vzpamatoval a sadu vyhrál 11:9," popsal Korbel. Druhý set český reprezentant vyhrál s přehledem 11:3, třetí pak podobně hladce 11:4. "Neměl nárok," řekl Korbel. Až ve čtvrtém setu byl opět vývoj vyrovnaný. Čch'-ang Pcheng Lung riskoval a vedl 4:0. "Zůstal jsem klidný a za chvilku srovnal na 6:6. Pak jsme se tahali až do stavu 9:9. Proměnil jsem pak svůj druhý mečbol a vyhrál 13:11," doplnil Korbel.

Již pátým turnajem pokračuje soutěž na konci týdne a Korbel má v prvním kole volný los. V druhém bude asi jeho soupeřem Korejec Kim Te-su. "Je to silný protivník, ale po vítězství si zase více věřím. Nikdo to se mnou nebude mít lehké," konstatoval Korbel. Výsledek - 4. turnaj: Finále: Korbel (ČR) - Čch'-ang Pcheng Lung (Tchaj-wan) 4:0 (9, 3, 4, 11).

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme