Stuttgart zažije reprízu finále fotbalového MS 1982

Stadion ve Stuttgartu uvidí dnes večer reprízu památného finále fotbalového mistrovství světa mezi Německem a Itálií. Před čtvrt stoletím zvítězila v Madridu "squadra azzura" 3:1. Tentokrát na výsledku tolik nezáleží - pamětníci z obou táborů chtějí hlavně pobavit diváky a vybrat co nejvíce peněz na nemocné děti.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

stadion ve Stuttgartu

stadion ve Stuttgartu | Foto: OK FIFA WM 2006

Paolo Rossi, Marco Tardelli a Alessandro Altobelli. Jména střelců z madridského finále na Apeninském poloostrově hned tak nezapomenou. Ti všichni by se večer měli představit na stuttgartském Daimlerově stadiónu, kam je pozval hostitel akce, německý internacionál Hansi Müller. Ten právě dnes slaví padesátku.

Kromě bývalých spoluhráčů i protihráčů přijdou poblahopřát taky zapálení amatéřští fotbalisté - nedávná hvězda formule 1 Michael Schumacher a zpěvák Eros Ramazzotti.

Přehrát

00:00 / 00:00

J. Hošek: Vzpomínka na finále MS 1982

Chybět nebude ani brazilský rozhodčí Arnaldo Cesar Coelho, který před pětadvaceti lety zápas na Santiagu Bernabeu soudcoval. Přiveze dokonce originální míč, který tehdy po závěrečném hvizdu ukořistil. "Všichni víme, že je to náš poslední velký zápas a dáme do něj vše, i když se potom celé dny nebudeme moci pohnout," řekl Němec Paul Breitner.

Milan Kopp, Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme