Štybar obhájil stříbro

Český cyklokrosař Zdeněk Štybar obhájil stříbrnou medaili na mistrovství světa v nizozemském Hoogerheide. Nejrychlejším byl Belgičan Niels Albert, který tak přidal k titulu mistra světa juniorů, loňskému prvenství jezdců do 23 let i triumf v kategorii elite. Třetí dojel další Belgičan Sven Nijs. Do první dvacítky se z českých jezdců vešli ještě sedmnáctý Petr Dlask a o příčku horší Kamil Ausbuher.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zdeněk Štybar, Niels Albert, Sven Nijs

Zdeněk Štybar, Niels Albert, Sven Nijs | Zdroj: ČTK

Pozdější vítěz Albert vyrazil za triumfem už ve druhém okruhu z deseti celkových. Hned po svém úniku si vytvořil několika sekundový náskok před trojicí pronásledovatelů Štybar, Nijs, Vanthourenhoutem. Zhruba v polovině třetího kola dokázala česká medailová naděje své soupěře setřást a pokusil se vydat za vedoucím Belgičanem. Ten však žádné pochybnosti o svém dnešním vítězství nepřipustil a v závěru svůj náskok na druhém místě jedoucího Čecha ještě zvyšoval. Zdeněk Štybar jako první muž světového žebříčku tak zopakoval své stříbrné umístění z loňského roku.

MS v cyklokrosu: Muži - elite: 1. Albert (Belg.) 1:02:24, 2. Štybar (ČR) -22, 3. Nijs -38, 4. Wellens (oba Belg.) -1:10, 5. Mourey (Fr.), 6. Pauwels oba -1:23, 7. S. Vanthourenhout (oba Belg.), 8. Zahner (Švýc.), 9. Chainel (Fr.), 10. Vantornout (Belg.) všichni -1:24, ...17. Dlask, 18. Ausbuher oba -1:51, 26. Šimůnek -2:45, 50. Zlámalík -5:19, Bína (všichni ČR) nedokončil.

Pořadí států: 1. Belgie 8 bodů, 2. Francie 28, 3. ČR 37, 4. Švýcarsko 45, 5. Nizozemsko 48, 6. Itálie 51.

David Surmaj Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme