Svěrkoš opouští Baník, bude hrát v Sochaux

Fotbalista Václav Svěrkoš míří do 1. francouzské ligy. Nejlepší kanonýr minulého ročníku Gambrinus ligy se dohodl na smlouvě s předposledním týmem tabulky FC Sochaux. Baník by měl za Svěrkoše inkasovat v přepočtu asi 51 miliónů korun.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Václav Svěrkoš

Václav Svěrkoš | Foto: Baník Ostrava

Po dvoudenním jednání se český reprezentant dohodl v novém působišti na 3 a půl leté smlouvě, kterou podepíše v lednu. Podle mluvčího ostravského klubu Igora Bruzla je i jeho součástí klauzule, která Svěrkošovi umožňuje odejít v případě sestupu do druhé ligy. Na otázku Radiožurnálu, zda by se Svěrkoš mohl v Gambrinus lize objevit i v jarní části, Bruzl řekl: ,, Tahle možnost je prakticky vyloučena, protože Vašek tam přichází jako druhý útočník a na 2 hroty chce trenér Sochaux hrát. Zda se Svěrkoš do české ligy vrátí je otázka několika let."

Sochaux je pro pětadvacetiletého hráče jeho čtvrtým působištěm, předtím strávil 4 roky v Německu jako útočník M'gladbachu a Herthy Berlín a poté rok v Austrii Vídeň. Za národní tým odehrál Svěrkoš 6 utkání a vstřelil jednu branku (ME 2008 proti Švýcarsku). V lize vstřelil Svěrkoš 26 branek z toho 15 v minulé sezoně, kdy se stal i nejlepším střelcem soutěže.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme