Sydney vidělo koncert švýcarských tenistů

V otevřené mistrovství Švýcarska proměnili tenisový turnaj v Sydney Roger Federer s Martinou Hingisovou. Před blížícím se Australian Open totiž oba vyhráli turnaj v singlu - Federer si ve finále poradil s argentinským překvapením Chelou 6:3, 6:3 a Hingisová bez problémů porazila Američanku Shaugnessyovou 6:2, 6:3. Ve finálových duelech dalších turnajů porazil v Aucklandu Brit Rusedski Golmarda z Francie Izraelka Smašnovová zdolala v Canbeře Tanasugarnovou 7:5 a 7:6 a v Hobartu porazila Slovenka Suchá Španělku Garriguesovou.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

M. Hingisová

M. Hingisová

Bývalá světová jednička se mohla radovat z turnajového vítězství opět po jedenácti měsících. Jednadvacetiletá Švýcarka zároveň zopakovala loňské prvenství. Hingisová se představila v Sydney poprvé od zranění kotníku, kvůli kterému nehrála tři měsíce. Federer přehrál Chelu především díky drtivému podání, dal sedm es a získal 79 procent míčů z prvního servisu. Na okruhu ATP si Federer připsal druhý úspěch po loňském triumfu v Miláně.

Výbornou formu má na začátku tenisové sezóny izraelská hráčka Anna Smašnovová, která v Canbeře vyhrála druhý turnaj na okruhu WTA za sebou. Před týdnem pětadvacetiletá tenistka triumfovala v Aucklandu a dnes přidala do své sbírky čtvrtý titul po výhře nad nejvýše nasazenou Tamarine Tanasugarnovou z Thajska 7:5 a 7:6. Slovenka Martina Suchá vyhrála v australském Hobartu poprvé v kariéře. Jednadvacetiletá hráčka porazila ve finále rovněž nenasazenou Španělku Anabel Medinovou-Garriguesovou 7:6 a 6:1 a získala největší podíl z celkové dotace 110 tisíc dolarů.

V novozélandském Aucklandu vyhrál Brit Greg Rusedski, který ztratil v každém utkání na turnaji set, ale v cestě za jedenáctým titulem v kariéře mu soupeři nezabránili. Ve finále zdolal šestý nasazený hráč Francouze Jeroma Golmarda 6:7, 6:4 a 7:5 a odnesl si prémii 49 tisíc dolarů. A ještě finále exhibice v Melbourne: Pete Sampras byl ve 33. duelu amerických tenisových gigantů úspěšnější, když porazil Andre Agassiho ve finále 7:6, 6:7 a 6:3.

Žádný z českých tenistů se nedokázal probojovat z kvalifikace do hlavní soutěže Australian Open. Petr Kralert prohrál v závěrečném třetím kole se čtvrtým nasazeným Noamem Okunem z Izraele 3:6 a 0:6 a stejně dopadly poslední dvě české zástupkyně v kvalifikaci. Renata Voráčová nestačila na třináctou nasazenou Chorvatku Jelenu Kostaničovou a Eva Martincová podlehla rovněž ve dvou setech Antonelle Serraové- Zanettiové. Českou republiku tak bude v prvním grandslamovém turnaji sezóny reprezentovat osm mužů a čtyři ženy.

Výsledky:

Hobart, dvouhra - finále: Suchá (SR) - Garriguesová (Šp.) 7:6 (9:7), 6:1 , čtyřhra - finále: Grandeová, Garbinová (3-It.) - Barclayová, Wheelerová (Austr.) 6:2, 7:6 (7:3). Auckland, dvouhra - finále: Rusedski (6-Brit) - Golmard (Fr.) 6:7 (0:7), 6:4, 7:5 , čtyřhra - finále: Woodbridge, Björkman (1-Austr./Švéd.) - Garcia, Suk 7:6 (7:5), 7:6 (8:6). Canberra, dvouhra - finále: Smašnovová (Izr.) - Tanasugarnová (1-Thaj.) 7:5, 7:6 (7:2) , čtyřhra - finále: De Villiersová, Seljutinová (JAR/Kaz.) - Reevesová, Serraová- Zanettiová (USA/It.) 6:2, 6:3. Sydney - muži, finále: Federer (2-Švýc.) - Chela (Arg.) 6:3, 6:3 , ženy, finále: Hingisová (2-Švýc.) - Shaughnessyová (8-USA) 6:2, 6:3 , muži - čtyřhra: Johnson, Palmer (1-USA) - Eagle, Stolle (2-Austr.) 6:4, 6:4.

Vojtěch Bidrman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme