Sýkora rozhodl o výhře Washingtonu v nájezdech

Hokejisté Washingtonu porazili v nočním zápase zámořské NHL Tampu 3:2 po samostatných nájezdech. Rozhodující proměnil útočník Petr Sýkora. Hostům nepomohla ani branka Václava Prospala. Minnesota zvítězila nad Anaheimem 4:1 i díky gólu obránce Filipa Kuby. V dalších zápasech vyhrál Vancouver nad Dallasem 5:2 a Los Angeles nad Columbusem 3:1.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petr Sýkora poprvé za Capitals

Petr Sýkora poprvé za Capitals | Foto: Miroslav Konvalina

Brilantní výkon washingtonského brankáře Olafa Kölziga výrazně přispěl k tomu, že hokejisté z hlavního města Spojených států vybojovali v nedělním utkání NHL před vlastními fanoušky vítězství nad Tampou Bay 3:2. Tampa německého reprezentanta zasypala sprškou 40 střel, z nichž se však ujaly jen dvě z hokejek Lecavaliera a Prospala. Domácím naopak stačilo k výsledku 2:2 po pětašedesáti minutách jen 14 střeleckých pokusů. V rozhodujících samostatných nájezdech se blýskl expardubický útočník Petr Sýkora, který prostřelil betony Seana Burkea a připsal si první vítězný gól v NHL. V nájezdech se za Washington vedle Sýkory trefil i Alexandr Ovečkin. Jednička posledního draftu dále zaznamenala asistenci a po úvodu sezony si stále drží bilanci jednoho bodu na zápas.

Anaheim nastoupil v Minnesotě bez zraněných Ozolinše s Fjodorovem, což se znovu podepsalo zejména na neefektivním útoku Kačerů. Ti na ledě často působili bezzubě a gólu se nakonec dočkali až 14 vteřin před poslední sirénou, kdy Fernandeze prostřelil St. Jacques. Snížil však jen na 1:4. Naopak domácí neponechali nic náhodě, když už ve 14. minutě vedli po ranách Rolstona s Kubou v přesilovkách 2:0.

Columbus ukončil sérii čtyř zápasů na hřištích soupeřů dalším nezdarem, tentokrát v Los Angeles. Králové po první třetině vedli 2:0 díky zvládnuté hře v početní výhodě - trefili se Armstrong a Cammalleri. V prostředním dějství zvýšil Frolov a třígólový náskok si svěřenci Andyho Murrayho s přehledem hlídali až do 49. minuty, kdy další Rus Žerděv uzavřel skóre snížením na 1:3. V domácí brance se bezchybným výkonem prezentoval pětadvacetiletý LaBarbera, jenž byl před sezonou volným hráčem. V posledních třech duelech inkasoval z 73 střel pouze čtyři góly. Columbusu se nedaří a dál se mu lepí smůla na paty. Ještě se ani neuzdravil střelec Rick Nash, který by se mohl vrátit na led v příštím týdnu, a na marodku přibyl další útočník Dan Fritsche. Ten během první třetiny odstoupil kvůli poraněnému kotníku.

V utkání Vancouveru s Dallasem padly první čtyři góly výhradně z holí skandinávských hokejistů. Za domácí se trefili Daniel Sedin se Salem, hosté kontrovali dvěma úspěšnými pokusy veterána Lehtinena. Za nerozhodného stavu vstoupily oba celky do poslední dvacetiminutovky, v níž Canucks převzali iniciativu a třemi brankami rozhodli o vítězství 5:2. Obránce domácích Ed Jovanovski třikrát asistoval. Dallas podruhé v sezoně prohrál, poprvé jeho zápas skončil vyšším rozdílem než o jeden gól.

Výsledky nedělních zápasů:

Washington - Tampa Bay 3:2 po sam. nájezdech (1:2, 1:0, 0:0 - 0:0)

Branky: 12. Clark, 24. Zubrus, rozhodující sam. nájezd Sýkora - 10. Lecavalier, 18. Prospal
Střely na branku: 14:40
Diváci: 10.002

Minnesota - Anaheim 4:1 (2:0, 1:0, 1:1)

Branky: 6. Rolston, 14. Kuba, 33. Bouchard, 44. Wanvig - 60. St. Jacques
Střely na branku: 22:29
Diváci: 18.568

Los Angeles - Columbus 3:1 (2:0, 1:0, 0:1)

Branky: 9. Armstrong, 19. Cammalleri, 34. Frolov - 49. Žerděv
Střely na branku: 31:20
Diváci: 17.156

Vancouver - Dallas 5:2 (2:0, 0:2, 3:0)

Branky: 6. D. Sedin, 7. Salo, 44. Goren, 55. Jovanovski, 58. Park - 25. a 29. Lehtinen
Střely na branku: 35:20
Diváci: 18.630

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme