Synek si vyjel stříbro!

Česká olympijská výprava má další medailové umístění. Sbírku cenných kovů rozšířil skifař Ondřej Synek, který získal stříbrnou medaili.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Synek

Ondřej Synek | Zdroj: ČTK

Jeden z největších favoritů v této disciplíně sice dobře odstartoval, ale ostatní soupeři doslova začátek závodu napálili. Na špici se hned od počátku pohyboval Brit Campbel, hned za ním se drželi Novozélanďan Mahe Drysdale a Nor Olaf Tufte. Přesně v polovině trati byl český borec až na pátém místě a v tu chvíli to z pohledu zisku medaile nevypadalo úplně ideálně. Ve druhé polovině se začal pětadvacetiletý reprezentant posouvat vpřed. K závěrečnému finiši nastoupil Synek v posledních třista metrech a nakonec byl jen o osm desetin sekundy druhý za vítězným Norem Tuftem. Třetí skončil úřadující mistr světa Mahe Drysdale.

Výsledky: Muži: Skif: 1. Tufte (Nor.) 6:59,83, 2. Synek (ČR) 7:00,63, 3. Drysdale (N. Zél.) 7:01,56, 4. Maeyens (Belg.) 7:03,40, 5. Campbell (Brit.) 7:04,47, 6. Karonen (Švéd.) 7:07,64.

Ve finále skifu žen dojela Miroslava Knapková pro páté místo. Česká závodnice i přes zdravotní problémy, které jí v Pekingu provázely, vyrazila do závodu velmi svižně a na pětistovce vedla o délku lodě. Její náskok se s přibývajícími metry snižoval až z toho bylo v uvozovkách jen páté místo. Zlato brala Nejkovová z Bulharska.

Ženy: Skif: 1. Nejkovová (Bulh.) 7:22,34, 2. Gueretteová (USA) 7:22,78, 3. Karstenová (Běl.) 7:23,98, 4. Čang Siou-jün (Čína) 7:25,48, 5. Knapková (ČR) 7:35,52, 6. Michalská (Pol.) 7:43,44.

David Surmaj Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme