Synotu se už ozvali první zájemci o fotbalový klub

První zájemci o koupi fotbalového klubu už kontaktovali společnost Synot. Odchod z českého fotbalu firma oznámila v neděli. Majitelé klub prodávají, protože se jim nelíbí, že se v souvislosti s úplatkářskou aférou, která teď hýbe českým fotbalem, mluví pouze o jejich klubu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

stadion Synotu

stadion Synotu | Foto: Lukáš Machalínek

Pokud Synot fotbalový klub do dvou měsíců neprodá, hráče rozprodá a klub zruší. Jak Českému rozhlasu řekl starosta Uherského Hradiště Libor Karásek, v případě nezdaru prodeje je město připravené provoz stadionu financovat.

"Ten provoz stojí řádově čtyři miliony korun ročně, na rozdíl od lidí, kteří ten problém vnímají pouze zvenčí, tak já ho vnímám zevnitř, protože ten tlak, který byl vyvíjen na 1. FC Synot, je vyvíjen i na město, takže tomu problému rozumím a musím říct, že v zásadě jejich rozhodnutí chápu."

O fotbalový klub je údajně zájem. Den po zveřejnění zaznamenal holding první kontakty ze strany několika subjektů. Mluvčí Synotu Vladimíra Pavlíčková však razantně popírá informace některých médií, že by se na prodej ptaly subjekty dva - čísla prý nezveřejňuje a ani v příštích dnech zveřejňovat nebude. "Zájem je, v tuto chvíli se kontakty vyhodnocují, asi se budou vyhodnocovat i dál."

A co na rozhodnutí Synotu prodat klub říkají občané Uherského Hradiště?

"To udělala všechno Praha a média."

"Moc tomu nerozumím, já jsem ženská, ale myslím si, že je to zbabělost."

"Je to škoda hlavně pro naše město, protože to zvyšuje jeho prestiž."

Věříte, že tady ještě bude 1. liga, že se podaří klub prodat?

"Tomu už nevěřím."

Pavel Sedláček Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme